Helyi közélet

2020.05.26. 15:26

Ideiglenesen egy új hulladékudvar nyílt – Frissítve

Szolgáltatóváltás miatt március 16-a óta volt hulladékudvar nélkül Domaszék, a külterületi és zártkertekben élő lakosok először pénteken és szombaton adhatták le a tíz hét alatt felhalmozódott háztartási hulladékot a sztrádalehajtó közelében „üzembe állított” ideiglenes gyűjtőpontban.

K. A.

Az első nap az ideiglenes hulladékudvarban.

Fotó: KARNOK CSABA

A település polgármesterétől megtudtuk, a külterületen élők számára biztosított kommunális hulladék elhelyezésére szolgáló 30 köbméteres konténer gyakorlatilag teljesen megtelt a két nap alatt. Ahogy fogalmazott, a lakosság fegyelmezett és mértékletes volt, ami jelentősen megkönnyítette kollégái munkáját. Nem volt indokolatlanul nagy mennyiségű beszállítás, és mindenki kezelhető formában, jól bezsákolva vitte a szemetet.

Az első nap az ideiglenes hulladékudvarban.

– A zöldhulladékos konténer nem lett tele, de látható, hogy nagy igény volt erre is. Itt is meg kell említeni, hogy az érkezők döntő többsége jól előkészítve hozta a komposztálható hulladékot, nem pedig kazalba rakott, nehezen kezelhető és helykihasználás szempontjából előnytelen formában – hangsúlyozta Sziráki Krisztián. Fotós kollégánk még péntek délután járt az ideiglenes átvevőponton, és azt tapasztalta, hogy az őr alapfeladatán túllépve segített is egy hölgynek lepakolni a hulladékot. Akkor még bőven volt hely mind a két gyűjtőedényben.

Az átvevőpont heti kétszer, pénteken és szombaton 8–16 óra között tart nyitva, biztosítva ezzel a domaszéki külterületi lakosság számára a kommunális és zöldhulladék elhelyezését – a belterületen élők csak az utóbbit adhatják le ott. A polgármester abban bízik, hogy az ideiglenes átvevőpont érdemi segítség a megszokott rend visszaállásáig.

Pontosítás:

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. pontosításra kérte portálunkat a cikk kapcsán. Nem hulladékudvar nyílt Domaszéken, a konténer pusztán a külterületen élők kommunális hulladékának elhelyezését teszi lehetővé. Ez a szelektív gyűjtést nem biztosítja – a hulladékudvar működése ennél jóval szigorúbb és engedélyhez kötött. A régi hulladékudvar nem március 15-én zárt be, hanem április 1-jét követően. A cég hangsúlyozza, hogy mint üzemeltető, a külterületi ingatlantulajdonosok kommunális „szemetének” elhelyezését a hulladékudvaron kívül biztosította. Tette ezt heti egy napon, szerdánként, munkaidőben, a lakosok utolsó beszállítása május 13-án történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában