CsaládKözPont játék

2020.05.12. 17:38

Karantén kaland-tér: meséljenek az idős rokonok

Egyre több család csatlakozik a CsaládKözPont játékához, a Karantén kaland-térhez. A negyedik fordulóban a családi legendáriumon a sor.

Munkatársunktól

Jó móka volt a családi bújócska.

Egyre több család csatlakozik a CsaládKözPont játékához, a Karantén kaland-térhez. A második feladat a családi bújócska volt, mely a szülők körében is igen népszerű volt. Így írtak róla a szervezőknek:

A második kihívást is teljesítettük. Megvallom őszintén, hogy nem gondoltam volna, hogy ennyit fogok nevetni a bújócskázás közben. Nagyon szórakoztató volt! Nagyon szeretünk játszani, de ezt még nem próbáltuk a gyerekekkel, eddig csak ők játszották, mi meg csak kívülről szemléltük. Ezek után többször csatlakozunk hozzájuk.

Egy másik édesanya beszámolója szerint számára az tetszett legjobban, amikor a férje a gyerekek íróasztala alá csomagolta be magát, vagy amikor ő húzott papírzacskót a fejére abban bízva, hogy úgy nem lesz felismerhető. De ez nem sikerült, pláne, hogy nem bírta ki nevetés nélkül.

Jó móka volt a családi bújócska. Fotó: Karantén kaland-tér

Ilyen jól mókáznak a családok a karanténban, miközben a kihívásokat teljesítik. A negyedik fordulóban a családi legendáriumon a sor, ugyanis az a feladat, hogy a családok fiatalabb tagjai hívják fel a nagyszüleiket, idősebb rokonaikat és kérjék meg őket, hogy meséljenek.

Például arról, hogy mit éreztek amikor megtudták, hogy édesapák vagy édesanyák lesznek, ki volt a legjobb barátjuk és milyen közös történeteik voltak vele, hogyan ünnepelték gyerekkorukban a karácsonyt, a húsvétot, a születésnapot és a névnapot. Érdemes megkérdezni tőlük, hogy milyen gyerekkori csínytevéseikre emlékszenek, volt-e esetleg becenevük, azt kitől és miért kapták.

A visszajelzés ezúttal se maradjon el a feladat teljesítéséről. Néhány mondatban írják le a résztvevők a a CsaládKözPont csapatának, hogy az idős rokonok miként fogadták a kérdéseiket. A beszámolót a [email protected] címre várják.

A lelkes játékosok a negyedik kihíváshoz tartozó extra feladatot a csaladegyetem.hu weboldalon olvashatják. Fontos, hogy akik a játék nyolc kihívásból legalább hat teljesítését jelzik az egyes feladatokhoz leírt módon, június első hetében ajándéksorsoláson vesznek részt, ahol tíz nyeremény talál gazdára. A nyertes családok népszerű társasjátékokból választhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában