Van, ahol már beteltek a helyek

2020.05.20. 16:30

Kérdőjelek a táborok körül

Bár a kormány múlt héten bejelentette, hogy a napközis táborokat meg lehet tartani nyáron, sok szervező még kivár, és a szülők sem tülekednek a már meghirdetett helyekért.

Timár Kriszta

Tavaly is igen népszerűek voltak az Erzsébet-táborok – a kisteleki általános iskolában is. FOTÓ: KARNOK CSABA

Ha idén már nem nyitnak ki az iskolák, a vakációt is beleszámítva idén összesen 5 hónapon keresztül kell biztosítaniuk a szülőknek gyermekeik felügyeletét. Sokan tehát nagyon várták már a nyári táborok meghirdetését, ezek nélkül ugyanis a legtöbb családban még egy átlagos nyári szünet is nehezen szervezhető meg, nem hogy a mostani, amikor a legtöbb szülőnek a koronavírus miatt már alig maradt kivehető napja.

A kormány egyelőre még csak a napközis táborokról döntött, azokat meg lehet tartani. Ezek közül többet a bejelentést követően, múlt héten azonnal meg is hirdettek. A Gellért Szabadidőközpont hagyományos sporttáborába például már lehet jelentkezni, az egy hét ára 24 500 forint. – Úgy tapasztaljuk, hogy még óvatosak a szülők és jobban utána is kérdeznek a feltételeknek – mesélte Donáth Lilla táborszervező. – Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert a programok szinte egész nap szabadban zajlanak, ez pedig biztonságérzetet ad – tette hozzá.

Tavaly is igen népszerűek voltak az Erzsébet-táborok – a kisteleki általános iskolában is. FOTÓ: KARNOK CSABA

A Vadaspark táborát még a vírushelyzet előtt meghirdették, és be is teltek a helyek. Veprik Róbert igazgató elmondta, lemondás az elmúlt időszakban nem volt, mindenki örült, hogy lehetőséget kapott a részvételre.

Az Agóra által szervezett táborok megtartásáról ma születik végleges döntés, de nagy valószínűséggel többségüket megtartják. Ezek ára többségében 18–20 ezer forint között lesz. Az önkormányzati napközis táborba, melynél csupán az étkezés árát kell befizetni, szintén mától lehet majd jelentkezni online módon.

Az ottalvós táborok sorsa ugyanakkor még mindig bizonytalan, így a minden évben nagy népszerűségnek örvendő NGSZ-es táborról sem lehet még tudni, megszervezhetik-e. A balatonkenesei nyaralás 10 napra 26 500 forintba kerül, a turnusokat pedig az első kivételével, amelyet lemondtak, már fel is töltötték. – Május végén határoz a kormány, bízunk benne, hogy pozitív lesz a döntés – mondta Tóth András, az NGSZ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában