Interjúalanyokat keresnek

2020.05.05. 19:30

Koronatörténetek gyűjtésébe kezdett a szegedi Móra Ferenc Múzeum

A koronavírus személyes történeteit kezdi gyűjteni a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Az intézmény célja az, hogy megőrizze a jövőnek ennek a sosem látott, mindannyiunk életét megváltoztató időszaknak a mindennapjait.

Hajó Edina

A koronavírus idején megváltozott az életünk – erről gyűjtenek személyes tapasztalatokat. FOTÓ: FRANK YVETTE

– A koronavírus-járvány ideje alatti mindennapokat, hétköznapokat szeretnénk dokumentálni. Mindenkinek megváltozott az élete az egész világon, és bár rengeteg hírt kapunk ezekről, nekünk az a célunk, hogy a hétköznapi emberek személyes, egyedi történeteit összegyűjtsük, kortól, foglalkozástól függetlenül – hangsúlyozta Hegedűs Anita, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense.

A személyes koronatörténetek gyűjtésével az a cél, hogy olyan információkkal gyarapítsák a szemtanúkra épülő történetírását, amelyek a jövő nemzedéke számára tanulságosak lehetnek, és jól szemléltetik a mostani időszakot. Ehhez keresik az interjúalanyokat, akik szívesen megosztanák, hogyan telnek napjaik. A gyűjtéshez bármikor lehet csatlakozni.

– Ha valaki egy év múlva érzi úgy, hogy szeretne erről beszélni, akkor is lehet. Az [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni, az e-maileket egyik történészünk fogadja, aki válaszol a jelentkezőknek, és időpontot egyeztet velünk – mondta el a múzeum munkatársa. Az interjúkra kétféle lehetőség van: az egyik online zajlik, később pedig személyes beszélgetésekre is lesz lehetőség.

A gyűjtés további részletei elérhetőek a Móra Ferenc Múzeum weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában