Egyszeri prémiummal is elismerik munkájukat

2020.05.13. 11:03

Nem csupán egy virágcsokrot kapnak az ápolók

Május 12-e az ápolók nemzet­közi napja, évek óta tartó ha­gyomány, hogy Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője ezen a napon látogatja meg a Dr. Bugyi István Kórház ápolónőit, és virággal köszönti őket.

M. A.

Az ápolók nevében Abebéné Bagi Márta ápolási igazgatónő vette át a virágokat Farkas Sándortól.

Fotó: MAJZIK ATTILA

A korábbi évek hagyományaival idén szakítani kellett, így el­­maradt az osztályok meglátogatása, az ápolók virágait pedig Abebéné Bagi Márta ápolási igazgatónő vette át.

Az ápolók nevében Abebéné Bagi Márta ápolási igazgatónő vette át a
virágokat Farkas Sándortól.
Fotó: MAJZIK ATTILA

– Talán sosem volt még ennél aktuálisabb, hogy megköszönjük az itt dolgozók munkáját, mint most, ebben a járványhelyzetben. Személyesen ugyan nem tudom üdvözölni őket és átadni a hála virágait, de annál nagyobb szeretettel adtam át azokat az ápolási igazgatónőnek – mondta el a képviselő.

Farkas Sándor kiemelte, a szentesi kórház mindig is a legkiemelkedőbb egészségügyi központ volt a térségben, az itt élő emberek biztonságos gyógyításának záloga, és különösen fontos az itt dolgozók munkája.

– Nagyon fontos az ápolókról való gondoskodás. Mond­­hatjuk azt, hogy hosszú évtizedeken keresztül talán nem voltak eléggé a figyelem középpontjában, de látható, hogy már az elmúlt években is elkezdődött egy béremelési folyamat. Egy folyamatos béremelkedésnek lesznek tanúi azok, akik ebben a szakmá­ban dolgoznak: 2022-ig csaknem hetvenszázalékos béremelés valósul meg – vázolta a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, a kormányzat ál­­tal biztosított egyszeri prémiummal is a dolgozók munkáját szeretnék megköszönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában