Útfelújítás Kiskundorozsmán

2020.05.23. 12:03

Új út épült az Öreghegy-dűlőn

Három utca kapott bitumenes felületet több mint 70 millió forintból Kiskundorozsmán. A fejlesztésre még négy évvel ezelőtt nyert forrást Szeged, ebből a keretből vált járhatóvá a Pitypang utca is Tápén.

Kiss Anna

Három utcát is bitumennel öntöttek ki.

Fotó: Frank Yvette

Megújult a Baltacin, az Öreghegyi és a Füzértekercs utca burko­lata 76 millióból Szegeden. Az Öreghegy-dűlő rekonstrukciójára 4 évvel ezelőtt nyert forrást a szegedi önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban, azonban egészen 2019 októberéig nem történt előrelépés. Akkor in­dult meg ugyanis a munka, az új út pedig most készült el Kiskundorozsma közelében.

– Több hónapon keresztül lobbiztunk, hogy a város pá­lyá­zatot nyújtson be az utcák felújítására, hiszen ez már évtizedes, jogos igényük volt az itt élőknek. Nem aszfaltos, hanem bitumennel leöntött, stabilizált burkolat készült, amely hosszú távú megoldást nyújt. Ez egy mintaprojekt, ugyanis példa arra, hogy milyen utat lehet készíteni a jövőben a külterületi szakaszokon – tájékoztatta lapunkat Mihálffy Béla, a körzet önkormányzati képviselője.

Három utcát is bitumennel öntöttek ki.
Fotó: Frank Yvette

A beruházás része volt egy gépbeszerzés is, ami a jövőben kar­­bantartja majd a külterületi utakat Dorozsma határában. Ezt a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. kezeli majd.

Összesen 1,7 kilométeren ké­­szült új burkolat, ebből az Öreg­­hegyi utca, amely a kertek főutcájának számít, 700 méteren kapott bitumenes réteget 3,5 méter szélességben. A fejlesztést a Norbo-Ép Kft. végezte el.

A képviselő hozzátette, a jövőben újabb utcákat terveznek felújítani, de a város lehetőségein múlik, hogy mikor és mennyi szakaszt renoválhatnak.

A Vidékfejlesztési Programban több mint 116 millió forintot nyert az önkormányzat külterületi utak fejlesztésére. A keretet 70 millió forinttal növelték meg. Ebből végezték el a munkát az Öreghegyen és korábban a tápéi Pitypang utcában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában