Az egyik időszakos kiállítással Gábor Áron eredeti rézágyúját is megtekinthetik a látogatók

2020.06.24. 12:00

Augusztusban nyit a múzeum + fotók a kiállításokról

megvan a dátum: Augusztusban nyit a Móra Ferenc Múzeum, s egyből négy kiállítással várja a látogatókat.

Hajó Edina

Szeged, 20200623. Zajlik a Móra Ferenc múzeum felújítása. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Négy új kiállítással nyitja meg kapuit várhatóan augusztusban a Móra Ferenc Múzeum. Tavaly május végén kezdték meg az épület rekonstrukcióját, már épülnek a tárlatok és az utolsó simítások zajlanak a kultúrpalotában.

A külső munkálatok 90 százalékos készültségben vannak. A benti korszerűsítés még zajlik, főként az alagsorban, valamint a kiállítások is épülnek már. Köztük a természettudományos állandó tárlat, amely a Tisza és a Nagy-alföld élővilágát mutatja be izgalmas formában, Máté Bence természetfotóival kiegészítve. A Móra Ferencet bemutató kiállítás is megújul, ott egy erdőrengetegben találja majd magát a látogató.

Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája tervezte meg a kiállítást, ahol Móra lelkébe nyerhetünk betekintést. A látogatókat két időszakos kiállítással várják, az egyiken Gábor Áron eredeti rézágyúját is megtekinthetik, a díszteremben Munkácsy Mihály személyéhez kötődő kiállítást szerveznek, ennek az az apropója, hogy a megújuló múzeum legnagyobb értéke a Honfoglalás színvázlata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában