Mórahalmon nem látszik az úttest az esővíztől

2020.06.11. 16:04

Esős nyarat hozott Medárd – Fotók

Ha nem is esik majd 40 napig az eső, az már biztos, hogy a jövő kedden kitörő vakáció szó szerint nem indul majd felhőtlenül. Bár a hőmérsékletre a következő egy hétben nem lehet panaszunk, csak néhány napunk lesz, amit megúszhatunk szárazon.

Munkatársunktól

Fotó: Tóth Zoltán

Medárd napján hogyha esik, 40 napig mindig esik – tartja a mondás. Ahogyan az utóbbi időszakban szinte minden nap, így hétfőn is megérkezett a menetrend szerinti zuhé, így ha hihetünk a népi megfigyeléseknek, július közepéig nem lesz érdemes egyetlen nap sem elindulni esernyő nélkül otthonról.

Ezt támasztja alá egyébként több időjárás előrejelző portál prognózisa is, mindegyik viharokkal tarkított, felhős, napos időt jelez a következő 10 napra. Igaz, a helyileg kialakuló záporok nem érintik az egész országot, így van remény arra, hogy néhány napot itt a Dél-Alföldön megúszunk szárazon.

Gyuris Ferenc, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa szerint erre a legesélyesebb a pénteki és a szombati nap. Utána viszont minden nap kell záporokra számítani, egy héten keresztül biztosan ilyen szeszélyes nyarunk lesz.

Esős nyarat hozott Medárd – Fotók– A hőmérsékletre viszont nem lehet panasz, nappal 26–30 fok között várható a maximum és éjszaka is 15–18 fokig hűl le a levegő. Strandolásra tehát már alkalmas lesz a nyár, a napsütést azonban gyakran zavarják majd felhők – mondta.

Hogy a Medárd-átokkal sújtott további egy hónapban mire számíthatunk, azt a meteorológusok még nem tudják. Az interneten elérhető hosszútávú előrejelzések és népi megfigyeléseken alapuló jóslatok szerint azonban csapadékos lesz az egész nyár, a hőség pedig elkerül bennünket, hiszen 30 foknál nem lesz melegebb még júliusban sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában