Zebrapinty az ibolyán

2020.06.28. 18:25

Irodai virágon díszelgett a pinty

Különleges kismadár látogatott meg egy hivatali irodát a minap.

Balázs Andrea

Üde színfoltja volt a munkanapnak a váratlan "ügyfél".

Fotó: Joó Melanija

A kliensekkel ellentét­ben ő az ablakon keresztül ér­­kezett, ennek ellenére az ott dolgozók a nap legkedvesebb ügyfelének titulálták. Miután tett egy kört az irodában, rövid időre megpihent a fokföldi ibolyán. Ez pont elég volt ahhoz, hogy megörökítsék a pillanatot, s a kismadár már távozott is.

Üde színfoltja volt a munkanapnak a váratlan „ügyfél”.
Fotó: Joó Melanija

A váratlan látogató felénk nem mindennapos madár, ha­­­­­­­­nem egy Ausztráliában ős­honos zebrapinty. Kontinensünkön Por­­tugáliába sikerült betele­píteni ezt a díszpintyfélék családjába tartozó madárfajt. A kisállat-keres­ke­­désekben és -vásárokban természetesen mi is vehetünk magunknak egy-egy példányt, hiszen a papagá­jok után a második legkedveltebb szobamadarak.

A képünkön pózoló zebra­pinty is valószínűleg egy ka­­litkából szökhetett ki. Takarításkor vagy az etető töltésekor elég egy figyelmetlen mozdulat, és máris szabaddá válik az út számukra. Igaz, a díszmadártenyésztők időnként javasolják a szobamadarak benti röptetését, ez sajnos sokszor rosszul sül el. Ezek a „szökevény” ma­­­dárkák pedig védtelenek a külső környezettel szemben, hiszen soha sem éltek a kalitkán kívül. Csak reménykedhe­tünk, hogy a kis látogató máshová is benézett, s valahol si­­­került új otthonra találnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában