Vakációzó gyerekek

2020.06.23. 19:30

Kalandtábor kezdődött az ásotthalmi diákoknak

Míg a fiúk a kitartóan szemerkélő eső ellenére a gátsori tanyamúzeum és közösségi ház játszóterén játszottak és fociztak, a lányok odabent a hennafestéssel ismerkedtek az ásotthalmi önkormányzat táborában.

Arany T. János

Ásotthalom – 2020.06.22. Élmény és kalandtábor kezdődött lovaskocsizással a Gátsori Közösségi házban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Még a kalandtábor is az unalmas résszel, az adminisztrációval és a szabályok ismertetésével kezdődött Ásotthalmon. Az étkezésen kívül ingyenes tábor egyik vezetője, Magassy Katalin többek között annyit kért a gyerekektől, hogy mindenkinek adják meg a tiszteletet, úgy bánjanak másokkal, ahogy ők szeretnék, hogy velük bánjanak.

A művelődési ház egyik, ned­­vességtől egyre párásabb he­­lyiségében az eligazítás után legtöbben reggelizni kezdtek. Mityók Andor a vasárnapi ebédről maradt rántott húst fa­latozta, osztálytársa, Németh Bence pe­­dig azt mondta, azért jó a tábor, mert itt vannak a barátai, és sok mókás dolgot lehet csinálni. Például kézműveskedni, mondta, de aztán gyorsan hozzátette, hogy azt nem szereti, csak úgy megemlítette a felsorolásban, hogy az is lesz.

Lovaskocsin mentek a gátsori tanyamúzeumba
Fotó: Karnok csaba

A gyerekek izgatottan várták Jani bácsit a lovas kocsival, hogy elinduljanak a gátsori tanyamúzeum és közösségi házba. Közben Andor elmesélte, hogy már ült lovas kocsin, és megesküdött arra, hogy már hajtott is egyet. De inkább motorozni szeret, már hatéves kora óta versenyez.Végre megérkezett Jani bá­­csi, a gyerekek felszálltak, és elindultak a néhány kilométerre lévő gátsori tanyamúzeum és közösségi házba. Amint meg­­érkeztek, a fiúk többsége a kitartóan csepergő eső ellenére az udvar és a játszótér felé vette az irányt, a lányok pedig a hennafestészettel ismerkedtek, vagy társasjátékoztak odabent.

A henna spirituális eredetű, védő, oltalmazó, szerencsét ho­­zó jelentéssel bír. Lili elmagyarázta, hogy a felső réteg fél óra múlva megszárad, le fog esni, és alatta marad a rajz, ami néhány nap elteltével kopik le.

A nagy sietségben kiderült, a fiúk közül néhányan a művelődési házban felejtették a kabátjukat, így a nap egy részét végigfagyoskodták. A héten még lesz biciklitúra, vadaspark, karkötőkészítés ásványokból, pénteken palacsintasütés, délután pedig záróbuli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában