Móra Ferenc Múzeum

2020.06.11. 11:23

Máté Bence természetfotóiból nyílik kiállítás a megújult múzeumban

Máté Bence természetfotós közel száz fényképét is láthatják hamarosan az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A megújuló természettudományi állandó kiállításon emellett interaktív játékok is várják majd a látogatókat.

delmagyar.hu

Fotó: Máté Bence

A szegedi Móra Ferenc Múzeum természettudományi állandó kiállítása is megújul a jelenleg zajló felújítás során – adta hírül a múzeum vezetősége mai közleményében.

Az új tárlaton a a Szegeden született természetfotós, Máté Bence képei is megjelennek majd a kiállításon. A nagyszabású tárlaton összesen közel száz fényképet láthatunk majd különböző emlősökről, madarakról. Felbukkan például a dámvad, a jégmadár, a réti sas és a vidra is.

Fotó: Máté Bence

Az új természettudományi állandó kiállítás központi témája a Tisza és a Nagyalföld élővilága lesz érdekes, izgalmas formában. A tárlaton különböző élőhelyeket és állatfajokat, növényeket fognak bemutatni, de át lehet majd gázolni virtuálisan egy vízfolyáson, valamint találkozhatunk a legendás tiszavirággal is. A kiállítás területe is nőni fog: egy múzeumpedagógiai foglalkoztatótermet is kialakítanak, ahol egy égigérő fa ágaiban várják majd különböző játékok a látogatókat.

A múzeum nyitásának pontos időpontjáról egyelőre még nincs hír.

Készül az új természettudományi kiállítás. Fotó: Móra Ferenc Múzeum

Máté Bencéről és munkásságáról az alábbi linkeken olvashatnak:

https://www.delmagyar.hu/vezeto-hirek/mate-bence-bekas-kepe-lett-az-ev-termeszetfotoja-4705686/

https://www.delmagyar.hu/szeged-es-kornyeke/kozel-120-ezren-lattak-szegeden-mate-bence-kiallitasat-4543038/

https://www.delmagyar.hu/szeged-es-kornyeke/orszagos-turnerol-erkezett-meg-mate-bence-egyedulallo-kiallitasa-a-karasz-utcara-fotok-4526958/

https://www.delmagyar.hu/galeria/hatalmas-tomeg-fogadta-mate-bence-itthoni-kiallitasat-a-dugonics-teren-4405802/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában