Keresik az új ingatlant Klebelsbergen

2020.06.10. 12:05

Még nem dőlt el a posta sorsa

Továbbra sem dőlt még el, hogy lesz-e Klebelsbergtelepnek postája. A bérelt épületet július 31-én vissza kell adni a tulajdonosnak, a Magyar Posta Zrt. az önkormányzattal közösen keresi a megoldást.

H. E.

Szeged 2020.06.03. Klebelsberg telepi posta bezár Képen: János Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Török János

Ahogy azt múlt héten megírtuk, a klebelsbergtelepi 17-es számú posta nem saját ingatlanban üzemel, a Magyar Posta Zrt. bérli azt. Azonban az ingatlan tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést, így a bérleményt július 31-én vissza kell adni, magyarán a posta abban az épületben augusztustól már nem tudja ellátni tevékenységét.

Fotó: Török János

Figyelembe veszik a lakossági igényeket

A telepen élők sok helyről azt hallják, végleg bezár a posta és nem nyit újra más helyen sem. A Magyar Posta Zrt. szóvivője cáfolja ezt, közleményükben az áll, hogy országszerte jóval több postát üzemeltetnek, mint amennyit a jogszabály számukra előír, ennek ellenére a vállalat nem tervez postabezárásokat.

– Előfordulhat azonban, hogy rajtunk kívül álló okokból változtatni kell egy posta elérhetőségén vagy működésén, ilyen lehet például, amikor nem saját ingatlanban működik a posta és a bérbeadó felmondja a bérleti szerződést. Minden ilyen esetben értesítjük az önkormányzatot, és egyeztetünk a lehetőségekről a lakossági igények figyelembevételével – állt lapunknak küldött közleményükben.

Kiemelték, jelenleg is folynak a tárgyalások az önkormányzattal a posta további működési helyét illetően. Múlt héten beszámoltunk arról, az is felmerült, hogy a közösségi térként működő Összefogás Házában alakítanának ki megfelelő helyiséget.

Ragaszkodnak a csekkes fizetéshez

A helyiek szeretnék, ha lenne postájuk, Alsóvárosról és Gyálarétről is sokan járnak oda, ugyanis a legközelebbi posta a nagyállomásnál van.

– Sok az idős a településen és a kisgyerekes család is, előbbiek ragaszkodnak a hagyományokhoz, csekken fizetik be számlájukat. Míg a kisgyermekes édesanyák sem szívesen szállnak fel babakocsival buszra azért, hogy feladjanak mondjuk egy csomagot – mondta Nacsa Jánosné, a Szeged-Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület elnöke.

Az már biztos, hogy ebbe a Pancsovai utcai épületbe július végéig járhatnak csekket feladni. Fotó: Török János DM Délmagyarország

Új épületet is felhúztak volna

Tavaly, amikor szintén szóba került a bezárás lehetősége, a Klebelsberg-telepi Polgári Kör több ingatlant is ajánlott a postának. Horváth Gábor vállalkozó akkor felajánlotta a posta képviselőjének, hogy Vaskapu utcai élelmiszerboltja mellé épít egy új épületet a postahivatalnak.

– Akkor félbemaradtak a tárgyalások, majd februárban ismét jelentkezett a posta azzal, hogy mégiscsak szükségük lenne egy épületre. Aztán jött a koronavírus-járvány és nem keresett senki a részükről – részletezte a vállalkozó.

Többször is megkerestük a szegedi önkormányzatot, hogy találtak-e már megoldást a postahivatal elhelyezésére, ez idáig nem kaptunk választ, ám úgy tudjuk, a héten eldőlhet, miként oldják meg a kialakult helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában