a hazai kortárs képzőművészeti élet krémje mutatkozik be

2020.06.08. 18:04

Megnyílt a Táblaképfestészeti Biennállé

A járványhelyzet miatt online nyitotta meg kapuit a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé hétfőn. 12 három dimenziós teremben tekinthető meg a több mint száz változatos tematikájú, stílusú és színvilágú, zsűrizett alkotás.

Munkatársunktól

Fotó:DM

A kétévente megrendezett kortárs, képzőművészeti seregszemlére idén online pályázhattak műveikkel az alkotók. A szakmai zsűri a beérkezett mintegy félezer alkotásból 109 művet válogatott be a REÖK honlapján megtekinthető, virtuális tárlat képei közé.

A XVIII. Táblaképfestészeti Biennálét az intézmény közösségi oldalán, online Herczeg Tamás, a REÖK-palotát is működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, és Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora nyitotta meg hétfőn.

– Nem volt még példa működésünk során arra, hogy ne a valóságos térben nyissunk meg egy kiállítást. Azonban ez egy olyan gyakorlat, mely talán a pandémiás helyzet elmúltával is megmaradhat – mondta Herczeg Tamás.

A virtuális tárlat látogatóit technikák, stílusok, témák és színek kavalkádja fogadja a 12 különleges, három dimenziós kiállítóteremben.

– Akik az elmúlt 12 évben beléptek a REÖK-palotába, mindig az eredeti alkotással találkozhattak. Amit mi most felajánlunk, az annak a hatása. A vizuális, nem pedig az esztétikai hatása lesz, de ha valaki belép e virtuális térbe, láthatja, hogy milyen sokszínű a mai magyar, kortárs festőművészet – fejtette ki Nátyi Róbert.

A virtuális kiállítótérben többek között Aknay János, ef Zámbó István, Pinczehelyi Sándor, Váli Dezső, Hérics Nándor, a szegedi Sejben Lajos, valamint a 2018-as biennálé fődíjasai, Jagicza Patrícia Linda és Szabó Ábel művei láthatók. A tárlat linkje a REÖK honlapján és közösségi oldalán egyaránt elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában