Szeged

2020.06.16. 13:34

Olvasópróbát tartottak a kisszínházban – Fotók

A nyári szünet ellenére, a járvány miatti kényszerszünet után rögvest belevetette magát a munkába a szegedi színház társulata. Csehov Sirály című színművét Barnák László igazgató álmodja színpadra, a darab olvasópróbáját kedden tartották.

Koós Kata

Barnák László, rendező szerint a csehovi művek mindig furcsa szembenézésre késztetnek. Fotó: Frank Yvette

Egy rendkívüli időszakot rendkívüli munka követ – e szavakkal köszöntötte Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója a Sirály című produkció munkatársait a darab olvasópróbáján, kedden a kisszínházban.

– A csehovi színjátszást egyfajta kultikus dicsfény veszi körül. Alakjai mindig nagyon izgalmas feladatot adnak a színészeknek és a rendezőnek is. Mikor egy színház repertoárján feltűnik egy Csehov-mű, mindenkiben elindul valamiféle vibráció. A figurák és szituációk, melyeket megfogalmazott, furcsa szembenézésre késztetnek. A műben minden ember nyomorult, és e nyomorúságában próbál meg mégis boldog lenni. A csehovi viszonyok és szándékok mindannyiunk életében ott vannak – fejtette ki, majd hozzátette: darabválasztása nem előzmény nélküli.

 

– Színházpedagógiai munkánk keretében Kállai Ákossal az elmúlt évadban csináltunk egy Sirály című, osztálytermi előadást. Nagyon kedvet kaptam, hogy e művel behatóbban is foglalkozzunk – közölte.

A jövő évadban a darab Varsányi Anna friss fordításában kerül majd a kisszínház színpadára, aki egyben a produkció jelmez- és látványtervezője is. A főbb szerepekben Sziládi Hajnát, Szilágyi Annamáriát, Medveczky Balázst, Pálfi Zoltánt, Kárász Zénót, Jakab Tamást, Somló Gábort és Fekete Gizit láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában