Megnyílt a trópusi lepkekert

2020.06.08. 12:33

Repülő virágok várják a látogatókat

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, péntek óta pedig a trópusi lepkekert is látogatható már.

delmagyar.hu

Fotó: Tóth Zoltán

Idén mintegy 250 egzotikus pillangóban gyönyörködhetünk, melyek a füvészkertben felállított trópusi esőerdők környezetét idéző fóliasátorban élik mindennapjaikat. A bábokból folyamatosan bújnak elő a lepkék, a kis élőlények pedig korántsem szégyenlősek, szívesen tesznek egy kis kitérőt a látogatók karján, vállán mielőtt tovaröppennének. A sétaúton, melynek része egy rövid szakvezetés is, 20 lepkefajjal lehet megismerkedni, sőt információs táblák is segítik a látogatókat. A lepkeház külön belépőjeggyel mindennap 9 és 17.45 óra között fogadja a látogatókat.

A Füvészkert felhívja a figyelmet, hogy a járványügyi korlátozások miatt a zárt fóliaházban egyidőben legfeljebb 10 fő tartózkodhat, a szájmaszk használata pedig mindenkinek kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában