#Hódmezővásárhely

2020.07.21. 11:51

Benkő Zsolt: A rengeteg duma mögött nincs munka

A „spiclitörvény” visszavonását szorgalmazza Benkő Zsolt vásárhelyi képviselő, aki információkat kért a kormányhivataltól az önkormányzati rendelettel kapcsolatos törvényességi észrevételekről. Kiderült, hogy a jogsértésekre való tekintettel a hivatal a rendelet hatályon kívül helyezését tartja indokoltnak.

delmagyar.hu

20200403 Hódmezővásárhely Képen: Városháza, polgármesteri hivatal Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

Július 25-én alkotta meg a hódmezővásárhelyi közgyűlés a „spiclitörvényként” elhíresült rendeletet, amivel kapcsolatban Benkő Zsolt, a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a legsötétebb időszakot, az 1950-es éveket idézi, amikor mindenki mindenkit feljelentett.

Törvényességi észrevétel

– Korábban a Fidesz helyi szervezete és jó magam is jeleztük, hogy számunkra ez elfogadhatatlan, vállalhatatlan szemléletet tükröz. A legutóbbi, július 8-i rendkívüli közgyűlésen egy nagyon rövid tájékoztatást kaptunk arról, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a „spiclitörvénnyel” kapcsolatban törvényességi észrevételt tett. Akkor az hangzott el, hogy gyakorlatilag nincs akadálya a rendeletben foglaltak megvalósításának, csak néhány módosításra lesz szükség, és még júliusban visszahozzák a közgyűlés elé. Mivel ez a tájékoztatás nem volt kielégítő, ezért megkerestem a kormányhivatal vezetőjét, hogy megtudjam, mit is tartalmaz a törvényességi észrevétel – részletezte.

Hiányolta a részleteket

Benkő Zsolt hangsúlyozta, Márki-Zay Péter polgármester ismételten elfelejtette kibontani az igazság minden részletét, elhallgatta a nyilvánosság elől a törvényességi észrevétel részleteit.

– A kormányhivatal súlyos jogszabálysértésekre hívta fel a figyelmet. Azt is kimondták, hogy a rendeletet hatályon kívül kell helyezni – emelte ki az önkormányzati képviselő.

Kommunikáció a város vezetése helyett

– A polgármester nem jogosult bizonyítékok gyűjtésére, kezelésére és értékelésére. A rendelet a jogbiztonság és a személyes adatok védelmének alaptörvényben foglalt elvét, valamint a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseit is sérti. Ezért visszautasítjuk az ilyen és ehhez hasonló koncepciós eljárások bevezetését. Úgy látjuk, a rengeteg duma mögött nincs munka, a város leépül. A város vezetése kimerül a kommunikációban. Ez a rendelet is ezt erősíti – közölte a politikus. Hozzátette, a toldozgatás, foltozgatás helyett a rendeletet egyértelműen vissza kell vonni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában