9 és 6 százalékos béremelés

2020.07.01. 18:32

Emelkednek a keresetek a Pick Szeged Zrt.-nél

delmagyar.hu

Bérmegállapodás született a Pick-Szeged Zrt. és munkáltatónál működő két reprezentatív, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete és a Húsipari Dolgozók Szakszervezete között. Ennek értelmében a fizikai dolgozókat átlagosan 9%-os, míg a szellemi állomány tagjait átlagosan 6%-os béremelés illeti meg 2020. július 1. napjától.

A megállapodás részeként hűségbónuszt vezetnek be a cégnél, amely a havi kifizetésű juttatás és a cégnél eltöltött idő arányában nő.

A szakszervezetek és a munkáltató ez év februárjában kezdte meg az egyeztetést, melyet a koronavírus okozta járvány miatt megszakítottak. Mindez segítette a felek átmenti időszakra szóló megállapodása is, amely plusz juttatást biztosított a rendkívüli helyzethez példamutatóan alkalmazkodó és az új egészségügyi szabályokat fegyelmezetten megtartó pickes dolgozóknak.

Az alapbéremelés érinti a munkavállalóknak kifizetett bónuszok és pótlékok összegét, így az aláírt megállapodás átlagosan 10% fölötti béremelkedést jelent nekik. Az egyezség a cég 4 telephelyének mind a 2100 dolgozóját érinti, akik a munkavégzés helyétől függetlenül kapják a magasabb jövedelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában