A fináléra valódi opera-csemegével készülnek

2020.07.15. 16:23

Gálaesttel emlékeznek Gregor Józsefre

Sztárkavalkád várja majd a Gregor József, legendás operaénekes tiszteletére szervezett emlékest során az operarajongókat. Mások mellett Rost Andrea, Vajda Júlia, Szvétek László és Vághelyi Gábor is színpadra lép a szegedi Városháza udvarán augusztus 8-án.

Koós Kata

Toronykőy Attila, az emlékest rendezője elárulta: Gregor József is megjelenik majd a színpadon.

Fotó: Kuklis István

Születésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából emléknapot szervez Gregor József, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes tiszteletére a szegedi önkormányzat és a Szegedért Alapítvány augusztus 8-án, a legendás basszista születésnapján.

A programsorozat az operaénekes mellszobrának koszorúzásával kezdődik majd 17 órakor a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnokban, majd sztárfellépők közreműködésével operakóstolóval folytatódik a Városháza udvarán 20.30 órától.

Toronykőy Attila, az emlékest rendezője elárulta: Gregor József is megjelenik majd a színpadon.
Fotó: Kuklis István

– A három tenor mintájára színpadra lép majd a három basszista: Szvétek László, aki megkapta Gregor József örökségét az Operaházban, mellette Gábor Géza és Cseh Antal. Áriákat fognak énekelni. Fellép továbbá Rost Andrea, Gál Erika mezzo énekesként, Vajda Júlia pedig a vígoperai vonalat képviseli majd – fejtette ki Toronykőy Attila, az emlékest rendezője, aki elárulta: a rendezvény során maga az ünnepelt is megjelenik majd a színpadon, a fináléra pedig igazi csemegével készülnek az operarajongók számára. Az emlékest baritonjaként a Gregor Józseffel számos közös produkciót jegyző Vághelyi Gábor énekli majd el a három basszussal a Hadaró duettet a Don Pasquale című Donizetti-operából.

Az emlékestre jegyek mától a Csermák Hangszerüzletben vásárolhatók. Rossz idő esetén a rendezvényt az Ifjúsági Házban tartják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában