Az ország minden pontjáról érkeztek

2020.07.11. 17:45

Közel félszáz hajómodell versenyzett ma a Plaza tavon – Galéria

Hajómodellek lepték el július 11-én a Plaza tavat: bár a nagy szél nem volt ideális a versenyhez, így is félszáz járművet mutattak meg tulajdonosaik – és persze azt is, hogyan tudják azokat navigálni.

Munkatársunktól

Bár a nagy szél nem volt ideális a versenyhez, így is félszáz járművet mutattak meg tulajdonosaik.

Fotó: Frank Yvette

Szombaton rendezték meg az immár hagyományos hajómodell versenyt a Szeged Plaza taván. Összesen 49 hajót neveztek a megmérettetésre, melyre az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők.

Külön kategóriát képviseltek a dobozból épített és a teljesen egyedi járművek – utóbbiakat mindenki abból állította össze, ami a fantáziájából kitelt. Hűvös Ferenc szervező elmondta, a verseny két részből állt: pontozták az esztétikai megjelenést, illetve a vezetési gyakorlatot. A kettőből állt össze az a pontszám, mely a végleges sorrendet kiadta.

A tavon kiépített pályán kapukon kellett átvezetni a hajómodelleket, mely az erős szélben meglehetősen nagy kihívást jelentett. Időnként megjelentek a hattyúk is, szerencsére azonban ezek nem zavarták, inkább csak színesítették a versenyt. A mezőnyben volt két gyermek induló is, egyikük meglehetősen el is keseredett, mert nem sikerült úgy a futama, ahogy szerette volna.

Hogy melyik a szép hajó, az természetesen ízlés dolga, de ahogy az egyik résztvevő fogalmazott, valószínűleg az, amire ránézve az ember azt mondja: biztos hozzá se kezdene az építéséhez. Ilyen volt például a pécsi Király Béla hajója, melyen saját elmondása szerint 1 évig dolgozott.

– Minden elemét 3D nyomtatóval készítettem el – mesélte. Arra a kérdésre, hogy az apró kiegészítőkhöz, mint például a parányi mentőcsónakban lévő evezőlapátokhoz hány nagyítóra volt szüksége, azt mondta: csak szemüveg kellett, abból viszont kettő.

– Az a jó ezekben a versenyekben, hogy ilyen hajókat csak kevesen tudnak építeni, itt pedig velük lehet összemérni a tudásunkat – tette még hozzá a pécsi férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában