Szeged

2020.07.09. 18:29

Látta már a kupakgyűjtő pingvint a belvárosban?

Három alapítvány közül lehet kiválasztani, kit támogassanak azokkal a kupakokkal, amelyeket a Dugonics téri hatalmas pingvinbe dobálnak be a szegediek.

Munkatársunktól

A Dugonics térre kihelyezett hatalmas pingvinbe bárki beledobhatja a műanyag kupakokat. FOTÓ: FRANK YVETTE

Kupakgyűjtő pontot létesített a Pingvin Patikákat üzemeltető Pharmainvest Zrt. A Dugonics térre kihelyezett hatalmas pingvinbe bárki beledobhatja a feleslegessé vált PET-palack záró műanyag darabokat. Az összegyűjtött adományokkal, vagyis a kupakokért kapott összeggel 3 alapítvány közül, a Facebook-lájkolók által legtöbb szavazatot elérőt fogják támogatni. A jelöltek a Szegedi Hospice Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Korábban Érkeztem Koraszülött Intenzív Osztály Alapítványa. A legszimpatikusabb jelöltre július 15-ig lehet szavazni a Pingvin Patikák Facebook-oldalán.

A Dugonics térre kihelyezett hatalmas pingvinbe bárki beledobhatja a
műanyag kupakokat. FOTÓ: FRANK YVETTE

Akik a jótékonysági akcióban részt vesznek, nem csak egy helyi alapítványt támogatnak, hanem a környezetvédelmet is. A műanyag-felvásárlókhoz beérkező kupakok sorsa ugyanis az, hogy felaprítják és ledarálják, majd újraolvasztják és leszűrik a műanyagot. Ez aztán hűtőfürdőbe, ezt követően pedig egy darabolóba kerül, ahol nagyon apró granulátum készül belőle. Ebből a továbbértékesítést követően például zöldség- vagy gyümölcstároló rekeszt, szállítmányozásnál használt ládát és tárolót, gyeprácsot, szemetes- vagy hólapátot gyártanak, de az építőiparban vagy olykor az autógyártás során is hasznát vehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában