Csaknem száz film és a legújabb játékok várják a látogatókat

2020.07.16. 12:09

Megnyitotta kapuit a VR-élménytár – Galéria

Varázslatos, virtuális valóság részleggel bővült a szegedi Belvárosi Mozi kínálata felújításának második ütemében. A filmtörténeti kiállítás, a VR Game Room és a VR Mozi már elérhető a nagyközönség számára.

Koós Kata

Szeged 2020.07.16. új kiállító teret és VR játékszobát adtak át a Belvárosi moziban. fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Csaknem egymilliárd forintos európai uniós és önkormányzati támogatásból újult meg a szegedi Belvárosi Mozi másfél év alatt. A tavalyi évben lezajlott első ütem során megvalósult a százéves épület teljes körű felújítása, energetikai korszerűsítése, valamint akadálymentesítése. A tegnap lezárult második ütemben pedig új turisztikai attrakcióval, VR-élménytárral bővült a filmszínház kínálata.

A mozi első emeletén kapott helyet a filmtörténeti kiállítás, amely a némafilmtől a 3D-s virtuális valóságig mutatja be a mozgókép fejlődésének történetét. Emellett a látogatók megismerkedhetnek a mozitermek névadói, Zsigmond Vilmos, Balázs Béla és Csőke József munkásságával. Az interaktív tárlat csúcspontja egy Zsigmond Vilmos életének három ikonikus epizódját bemutató egyedülálló, 360 fokos VR-rövidfilm Mátyássy Áron rendezésében.

A VR Game Room-ot és a VR Mozit az épület harmadik emeletén alakították ki, ahol két játékállomás és öt függőszék várja a látogatókat. A kínálatban mintegy száz folyamatosan frissülő virtuális valóság film és a legújabb VR-játékok szerepelnek. Az érdeklődők kipróbálhatják magukat többek között akció, ügyességi és alkotó játékokban, a mozizni vágyók pedig utazhatnak hullámvasúton, feljuthatnak a hófödte hegycsúcsok tetejére, suhanhatnak az idegpályák között vagy éppen az óceán mélyére merülve gyönyörködhetnek az élővilág szépségeiben.

Mind a Filmtörténeti kiállítás, mind a VR Game Room és Mozi kizárólag időpontfoglalással látogatható, amelyre a Belvárosi Mozi honlapján van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában