Kiállítás az Agórában

2020.07.11. 17:55

Régi mobilok között nosztalgiázhatunk

A gyerekek számára soha nem látott furcsaságokat, a felnőtteknek pedig nosztalgiát jelentenek azok a régi mobiltelefonok, melyekből július 11-én kiállítás nyílt az Agórában.

T. K.

Szeged, 20200711. Mobil telefon kiállítás az Agóra-ban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: Ördögh Zoltán magángyûjtõ.

Fotó: Frank Yvette

Ördögh Zoltán magángyűjtő közel ezer darabos gyűjteményéből 110-et állítottak ki, az első napon pedig az érdeklődők ki is próbálhatták a működőképes darabokat. El lehetett indítani például a kígyós játékot, amely az első mobilok szériatartozéka volt, de arra is rácsodálkozhattunk, milyen rossz minőségű képeket készítettek az első kamerás telefonok – mégis hogy örültünk akkor ezeknek is.

A kiállításon megnézhető például az a készülék, amely a Mátrix film főhősének kezében volt, és az a táskatelefon is, amelyről az első magyarországi mobilhívást indította Bod Péter Ákos.

A nyomógombos telefonok ma már furcsaságnak számítanak.
Fotó: Frank Yvette

A legrégebbi berendezés egy, a 70-es évekből származó csipogó, és van több olyan készülék is, amelyek csak más országokban voltak működőképesek. Ördögh Zoltán elárulta, vannak már okostelefonok is gyűjteményében, ezek közül azonban egyelőre még csak egyet állított ki, hiszen a nyomógombos készülékek a mai korban sokkal különlegesebbnek tűnnek.

– De valószínűleg eljön majd az idő, amikor már ezek is helyet kapnak a régiségek között – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában