Helyi közélet

2020.07.06. 18:15

Egy estés fordulat: Séfnek állt a szegedi színész

Új szerepben mutatta meg tehetségét Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház színésze. Szakácsnak állt a Két lecsó étterem konyhájában szombaton, ahol könnyed, nyári ínyenc­ségeket alkotott a vendégek számára.

A színész „részeges” zöldségköretet készített a grillezett cukkini és a cápaszték mellé.

Fotó: Török János

Elmondta, hosszú évek óta hobbija a főzés. Ételkölteményeit közösségi oldalain osztja meg időről időre, így keltette fel az étteremvezető, Csabai László figyelmét is, aki meghívta séfnek egy estére az éttermébe.

– Hétéves koromban készítettem el első önálló ételemet. Rántotta volt. Szüleim még dolgoztak, és éhes voltam. Mikor nagymamám átjött, először el volt hűlve, aztán megállapította, hogy sose fogok éhen halni. Azóta szeretek főzni – emlékezett vissza mosolyogva.

A színész „részeges” zöldségköretet készített a grillezett cukkini és a cápaszték mellé.
Fotó: Török János

A konyhában levesként gazpacho készült. Második fogásként grillezett cukkinit, sült tarját és cápasztéket kínált spanyol, sajtos-zöldfűszeres krokettel és fehérborban forgatott, „részeges” zöldségkörettel a vendégeknek. A menüt katalán krémdesszert zárta.

Kifejtette, a nyári szünetben mindig több alkalma van gasztronómiai szenvedélyének hódolni, amit idén is kihasznál. Ősszel azonban természetesen visszatér a színpadra, ahol az 1984 színműben, a Chicago musicalben és a Nagyon, nagyon, nagyon sötét anyag című fekete komédiában láthatja majd a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában