Helyi közélet

2020.07.31. 18:04

Szentesen még várják a jelentkezőket a helyi pályázatokra

M.A.

Szentes – Van még elnyerhető forrás a Helyi Akciócsoportnál, mégis kevesen voltak kíváncsiak a tájékoztatóra.

Fotó: Majzik Attila

Tavaly augusztusban jött létre a Helyi Akciócsoport, azaz a HACS.

A csoport a stratégiai céljaira 400 millió forintos támogatást nyert, ebből nyolc éven át összesen 60 milliót költenek a sétálóutcán bérelt irodájuk fenntartására, 160 milliót pedig a Petőfi Szálló és a Művelődési Központ felújítási munkálataira fordítanak. A maradék 180 millió forintos forrásra a helyi vállalkozások, civil szervezetek, sportegyesületek pályázhatnak infrastruktúra fejlesztésére, valamint rendezvényeik finanszírozásához.

Legutóbbi tájékoztatójukon Antal Balázs Tibor HACS-elnök megnyitója után Vukoszávlyev Szlobodán, a HACS munkaszervezet vezetője számolt be az eddigi eredményeikről.

Szentes – Van még elnyerhető forrás a Helyi Akciócsoportnál, mégis kevesen voltak kíváncsiak a tájékoztatóra. Fotó: Majzik Attila

Elmondta, a kiemelt projektek közül a Szentes Városi Szolgáltató Kft. az ifjúsági ház fűtéskorszerűsítését megvalósította, a cég másik nagy beruházása, a közösségi tér kialakítása a Petőfi épületében azonban a költségek újratervezése miatt még várat magár. Vukoszávlyev Szlobodán hozzátette, jövőre két kiemelt projektet támogat a HACS, az egyik egy templom-rekonstrukció, a másik pedig egy Kurca-parti beruházás lesz, ennek részletei még kidolgozás alatt állnak. Mint elhangozott, kisebb projektekre még lehet pályázni, eddig huszonöt-harminc pályázat érkezett be hozzájuk, ezeket év végéig értékelik, ezt követően kezdődhet a megvalósításuk.

Emellett az aktuális pályázati felhívásokról és azok feltételrendszereiről is hallhattak a vendégek, majd a Széchényi Programiroda fejlesztési tanácsadói, Dr. Szabó Andrea és Bakó Éva tartottak előadásokat a pályázatok megfelelő beadásáról, megvalósításáról.

Az azonban, hogy kik lesznek az újabb pályázók a megmaradt HACS-pénzekre, a helyszínen nem derült ki, az előadásokat pár fős hallgatóság kísérte figyelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában