Helyi közélet

2020.08.26. 18:13

Hét díjat kaptak a mancsos gyerekek

A Fővárosi Nagycirkusz pályázatot hirdetett A cilinder titka címmel. A mártélyi iskolások 7 pályaművet küldtek be, mind a 7-en kaptak díjat, elismerést.

Kovács Erika

A mártélyi gyerekek díjnyertes rajzait kiállították a Fővárosi Nagycirkuszban. Fotó: Beke Mari

Mi titka lehet egy cilindernek? Ki viselhette a fején? Egy feledékeny varázslóé lehetett, aki egy pályaudvaron hagyta a nagy kapkodásban? Vagy egy elegáns, ifjú tündérúré, aki mindig ebben repült a felhők felett? – szólt a Fővárosi Nagycirkusz felhívása, ami országszerte nagyon sok kisgyermek fantáziáját megmozgatta.

A Fővárosi Nagycirkusz vezetői arra buzdították az óvodásokat, kisiskolásokat, hogy írjanak mesét a cilinder titkáról, költsenek róla verset, vagy ábrázolják a történetét rajzzal, festéssel, ragasztással, vagy készítsenek fotósorozatot.

A mártélyi gyerekek díjnyertes rajzait kiállították a Fővárosi Nagycirkuszban. Fotó: Beke Mari

– A pályázatra közel 450, különböző műfajú munka érkezett. A mártélyi Faluházon belül működő Mancs Gyermekszakkör összesen 7 pályaművet küldött be. A gyerekek nagyon élvezték a feladatot, fantáziadús alkotások születtek. Arra magunk sem gondoltunk, hogy ilyen rekordszámú pályázaton belül milyen nagy sikereket érünk el – mondta Beke Mari művészetpedagógus, a Mancs szakkör vezetője.

– Mind a hét kis pályázónk díjazott lett. A 6 éves Balázs Boglárka fődíjat kapott. Egyéni fődíjban részesült a 9 éves Láda Lili. A 7 éves Tatár Regő, a 9 éves Dajka Rozi és az ugyancsak 9 éves Kisalbert Rebeka különdíjas lett. A legfiatalabb kis Mancs szakkörös, az 5 éves Balázs Bendegúz és a 6 éves Tatár Matyi elismerésben részesült. Mindenki kapott jutalmat. Emellett a gyermekeket még családi belépővel is megajándékozta a Fővárosi Nagycirkusz, amit augusztus végéig lehet felhasználni. A jegyek a cirkusz Tündértánc című lélegzetelállító előadására szólnak. Mindenki el is megy, sőt már voltak, akik megnézték. Ami még nagy örömünkre szolgál, hogy a beérkezett pályaművek nagy részét, a legjobbakat kiállították a cirkusz körfolyosóján és galériáján. A mi alkotásaink egy külön kis vitrint kaptak – mondta Beke Mari.

Hogy a számos pályázaton sikeresen szereplő Mancs Szakkör az iskola bezárása után tudja-e folytatni a munkáját, erről egyelőre még nem tudott semmit sem mondani a szakkörvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában