Novemberben jön az Árvák

2020.08.12. 10:25

Ismét tabukat dönget új könyvében B. E. Belle, azaz Barát Enikő

Ismét tabukat dönget új könyvében B. E. Belle, azaz Barát EnikőA Hazugok és a Megtörtek sikere után ismét tabukat dönget új könyvében B. E. Belle, azaz Barát Enikő. A szentesi lány ezúttal az árvaházak komor falai mögé enged bepillantást igaz történet ihlette regényével.

Majzik Attila

Nehéz, de felemelő történetet ígér igaz történet ihlette új könyvében B. E. Belle, azaz Barát Enikő. FOTÓ: SZABÓ MÁTÉ

Novemberben jelenik meg B. E. Belle legújabb könyve, az Árvák. Az új történet merőben más, mint a korábbi művei, saját bevallása szerint ez lett az eddigi legkínzóbb, mégis legfelemelőbb írása. A könyvben három lány, a korán árvaházba került Leroux nővérek életét követheti végig az olvasó, miközben olyan kérdésekre keresheti a válaszokat, mint hogy hogyan nőnek fel gyermekek szülők nélkül, milyen élet vár azokra, akikről lemondtak, vagy juthat-e szeretet azoknak, akiknek sosem mutatták meg, milyen az?

Nehéz, de felemelő történetet ígér igaz történet ihlette új könyvében B. E.
Belle, azaz Barát Enikő. FOTÓ: SZABÓ MÁTÉ

– Az új könyvem három árvaházban felnövő testvérről szól, hogy ők hogyan élték meg sorsukat, hogyan dolgozták fel a velük történteket. Halogattam ennek a témának a megírását, de egy nap úgy ébredtem fel, hogy mégis nekifogok. A kutatómunkám során nagyon nehéz sorsokkal találkoztam, embert próbáló történeteket hallottam. Ezt nekem is komoly feladat volt feldolgozni, lelkileg megviselt. Ezeket a történeteket hallgatva átértékeli az életét az ember, rájöhetünk, hogy szerencsésebbek vagyunk, mint gondolnánk. Úgy gondolom, hogy meg kell találnunk azokat a dolgokat az életünkben, amiknek lehet örülni, emellett a családi kötelékekre is jobban oda kell figyelnünk – véli az írónő.

A novemberben megjelenő könyv a harmadik helyen debütált a Libri előjegyzési sikerlistáján, a szépirodalmi előjegyzési sikerlistát pedig több mint egy hétig vezette. Az Árvák érdekessége, hogy nem a szerző előző könyveit megjelentető Álomgyárnál jelent meg, hanem a Maraton kiadónál – ez Barát Enikő saját kiadója. – Azért alapítottam saját kiadót, mert megvannak a saját ötleteim, terveim. Az előző könyveimben erős volt az erotikus, szókimondó vonal, a mostani egy mélylélektani könyv, ezért is választottam ehhez a másik stílushoz a másik kiadót. Ha majd egyszer a jövőben elindulnak a könyveim a maguk útjain és lesz időm maximálisan odafigyelni más szerzőkre is, akkor távlati terveim között szerepel, hogy más írók könyveit is kiadjam, de egyelőre nem szeretném túlvállalni magam – beszélt terveiről a fiatal írónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában