37 vállalkozás nyert vissza nem térítendő támogatást

2020.09.25. 20:00

322 milliót kapott a szegedi Florin – Fotók

Összesen 7,6 milliárd forint értékben osztottak ki támogatást a Magyar multi programban. A fertőtlenítőszereket gyártó szegedi Florin is pályázott. A társaság új üzemcsarnokot épített, modern töltősorokat szerzett be.

Kovács András

A Magyar multi program támogatásával végrehajtott beruházás közvetlen eredményeként a Florin tizenhéttel tudta növelni a munkavállalói számát.

Fotó: Karnok Csaba

A Magyar multi programba közel 300 vállalkozás regisztrált az első körben, közülük 104 felelt meg a szigorú belépési kritériumoknak – 87 menedzsmentinterjú is készült. Az intenzitása 45 százalékos, az átlagos támogatás 205 millió forint volt. Az oklevélátadó ünnepségét minap tartották Budapesten, a program egyik résztvevője a szegedi Florin Zrt. volt, amely kézfertőtlenítőivel járult hozzá a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte: a Magyar multi program pont azon stratégiai célok megvalósításában segít, amelyek a magyar gazdaságpolitika alapját képezik. Olyan vállalkozások jelentkezését várták, amelyek a jövőben akár nemzetközi nagyvállalattá fejlődhetnek és magyar munkavállalókra alapozva tudnak hozzájárulni az ország gazdasági fejlődéséhez.

A Florin Zrt. nem csak a díjátadó fertőtlenítéséért felelt, 716 millió forint értékű beruházással maga is pályázott a „kiemelt növekedési potenciá­­lú kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására” kiírt programra. Mint mindenki más, a cég is a fejlesztés 45 százalékára kapott vissza nem térítendő támogatást.

Barta Attila, a társaság ügyvezetője lapunknak elmondta, a pályázott beruházás része annak az összesen 1,3 milliárd forintból megvalósuló fejlesztésnek, amelynek keretében a Florin új üzemcsarnokot, irodaházat, raktárat, labort épített, gyártáshoz szükséges gépeket szerzett be szegedi telephelyén. A beruházás fennmaradó részét saját erőből és hitelből valósítják meg.

A „készre jelentés” után az új üzemcsarnokban napi 55 ezer liter, különböző összetételű készítményt tudnak bekeverni, százezer kis és nagy kiszerelésű terméket képesek majd előállítani. A dolgozói létszám is bővült. A Magyar multi program támogatásával végrehajtott beruházás közvetlen eredményeként a Florin tizenhéttel tudta növelni a munkavállalói számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában