A JOGpontokat népszerűsítették hódmezővásárhelyen a belvárosban

2020.09.16. 13:38

A munkaügyi kérdések érdeklik az embereket

Az ország százharmincnyolc településén működik Jogpont, ahol ingyenes tanácsadással várják ügyvédek az érdeklődőket. A szolgáltatást kedden két pécsi jogász népszerűsítette a Kossuth téren. 

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Szalóki Bence és Békési Gábor az ország százharmincnyolc településén működő JOGpont szolgáltatásait népszerűsítik körútjukon: Békéscsabára, Orosházára és Szegedre is ellátogatnak a napokban. A 2016 óta működő JOGpontokon személyes tanácsadással, jogi felvilágosítással vagy iratmintákkal segítenek, előzetes időpont-egyeztetés nélkül, érkezési sorrendben és ingyenesen. Emellett országos telefonos és online ügyfélszolgálatot működtetnek.

– A járványügyi helyzetben, tavasz óta főként munkajogi kérdésekkel fordulnak a hálózathoz, jellemzően telefonos és az online megkeresésekkel – mondta kérdésünkre Szalóki Bence a tegnapi kihelyezett vásárhelyi standnál. Hozzátette, leginkább a munkahelyi változások, új vezetői döntések miatt keresik szakértőiket, hogy az intézkedések megfelelnek-e a munka törvénykönyvének. Tapasztalata szerint a legtöbben ismerik lehetőségeiket, inkább a szakértői megerősítést igénylik. Meg szeretnének bizonyosodni arról, hogy a helyes irányt választottak. Sokan nem kifejezetten jogi kérdéssel jelentkeznek, mégis választ kaphatnak munkahelyi problémáikra.

A rendezvényeiket főként a munka-, cég-, adó- és társadalombiztosítási jog köré szervezik, követve az aktualitásokat, ám törekszenek az ettől eltérő kérdések megválaszolására is. A szolgáltatásokról, így a vásárhelyi ügyvédek ügyfélfogadási idejéről és a helyszínekről a projekt weboldalán részletesen beszámolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában