Tíz év alatt sportkomplexumot hoztak létre Mórahalmon

2020.09.09. 16:48

Átadták a dzsúdócsarnokot

Átadták szerdán Mórahalom új sportlétesítményét, az egykori cselgáncsosról, Molnár Franciskáról elnevezett dzsúdócsarnokot.

Arany T. János

Szeged, 20200909. Átadták a Molnár Franciska dzsúdócsarnokot. Fotó: Frank Yvette (FY) Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Egy közösséget, a beruházást és a jövőbeli sportteljesítményt is ünnepli most a város – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere szerdán a Molnár Franciska Dzsúdócsarnok átadásán. Mórahalom 2009-ben sportkoncepciót fogalmazott megaz utóbbi évtizedben sorra valósultak meg beruházások. A centrum bővült 2018-ban egy multifunkcionális rekortán pályával, 2019-ben pedig kültéri fitnesszparkkal és egy 200 méteres futókörrel. 2020 tavaszán átadták az új uszodát, majd szerdán végre birtokba vehette a helyi dzsúdóegyesület az új csarnokot.

Nógrádi köszönetet mondott a megvalósításban dolgozók munkájáért és méltatta a névadót, majd reményét fejezte ki, hogy Molnár Franciska szellemisége hatja majd át a csarnokban folyó munkát. Molnár a cselgáncs kiválósága volt, 1958. december 14-én született Mórahalmon. A helyi egyesület megalakulásának 2014-ben már nem lehetett részese.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elképesztőnek nevezte Mórahalom és a város sportinfrastruktúrájának fejlődését. Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára az utánpótlás fontosságának szerepét hangsúlyozta, Csiszár Dániel, a helyi dzsúdóegyesület elnöke azt mondta, szeretnék a Homokhátságon élő összes gyereket megtanítani esni.

Az áztadón elhangzott, a mórahalmi onkormányzat a Magyar Judo Szövetséggel közös célt fogalmazott meg, amikor nemcsak helyi, térségi igényeket kiszolgáló, de országos és nemzetközi színtéren is jelentős csarnok építését határozta el. A Mórahalmi Judo SE jelenleg négy csoportban, összesen hetvenkét sportolóval tartja edzéseit az óvodásoktól a felnőttekig. A létesítmény tornacsarnoka alapvetően sportolási, edzési tevékenységet szolgál. Az 555 négyzetméteres épület földszinti kialakítású, benne 260 négyzetméternyi tatamival borított küzdőtér kapott helyet a kiszolgáló helyiségek és konditerem mellet. A beruházás összköltsége közel 226 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában