Szeged

2020.09.22. 08:13

Bringás reggeli az autómentes napon – Fotók

A program során megolajozták és fel is pumpálták díjmentesen a kerékpárját annak, aki igényt tartott rá.

K. A. R.

Kakaós- és pizzás csigával vendégelték meg a környezettudatos szegedieket. Fotó: Kuklis István

Több száz kerékpáros teker át minden reggel a Dóm téren, őket vendégelték meg kedd reggel, az Autómentes Napon, amit minden év szeptember 22-én rendeznek meg az Európai Mobilitási Hét részeként. Idén már tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését szolgáló kampányát az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amihez Szeged is ismét csatlakozott.

Így a Szegedi Városkép és Piac Kft. munkatársai kakaós- és pizzás csigával, valamint gyümölcslevekkel vendégelték meg a munkába igyekvőket. A társaság vezetője, Németh István lapunknak elmondta, a megyeszékhely hosszú évek óta csatlakozik a héthez, ilyenkor programokkal várják főként a gyermekeket a Dugonics téren, míg a rakparton baleseti szimuláció szokott lenni, ezek viszont a vírushelyzet miatt most elmaradtak, de a bringás reggeli megmaradt.

Hozzátette, kerékpáros szempontból Szeged legforgalmasabb pontja a Dóm tér, ezért választották ezt a megvendégelés helyszínéül. Hozzátette azt is, hogy a péksüteményeket Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai készítették. A program során megolajozták és fel is pumpálták díjmentesen a kerékpárját annak, aki igényt tartott rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában