A termőföldeket is felmérték

2020.09.10. 08:20

Folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Csongrád-Csanád megyében

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szakemberei idén már második alkalommal keresték a levegőből  a parlagfűvel fertőzött területeket.

delmagyar.hu

Forrás: CSMKH

A megyében közel 226 ezer hektárt tártak fel és 468-szor készítettek jegyzőkönyvet. Az előző évekkel összehasonlítva ez rekordmennyiségű felderítés. Ebből is látszik, hogy a jelenleg is virágzó gyomnövény fejlődésének kedvezett az elmúlt hetek időjárása.

Erre tekintettel az idei évben különösen nagy hangsúlyt kap a légi felderítés. Csongrád-Csanád megyében először július 27-én végeztek a Készenléti Rendőrség helikopterével parlagfű-felderítést, 88 fertőzött pontot találtak a szakemberek. Ez a megye erdő nélküli területeinek 11%-a volt.

A második, 6 órás repülés a termőterületeken történt. Itt nemcsak a parlagfű fertőzéssel kapcsolatban gyűjtöttek információkat, hanem általános kép alakult ki a termőföldek állapotáról, használatáról. Ez a nagy mennyiségű képanyag a későbbiek során felhasználható lesz a földhivatal dolgozóinak napi munkavégzése során is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában