Átadták az Érték és Minőség Nagydíjakat

2020.09.10. 09:45

Három Csongrád-Csanád megyei cég is bekerült a védjegyhasználók közé

Az idén 33 induló 39 pályaműve érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, köztük három Csongrád-Csanád megyei cég – az elismeréseket szerdán adták át Budapesten.

K. A.

Farkas Sandor az önellátás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az idén 40 főcsoport több mint 100 témakörében lehetett pályázni az Érték és Minőség Nagydíj elnyeréséért. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke kiemelte, a koronavírus hatása, a környezetvédelmi szempontok a hazai termékek iránti kereslet növekedéséhez vezethetnek. Hozzátette, hogy az itthoni vállalkozásokat, az általuk előállított termékeket láthatóvá kell tenni. Ezt segíti az Érték és Minőség Nagydíj pályázat évek óta, a tanúsító védjegyével ellátott termékekről elmondható, hogy előállításuk során figyeltek a természeti környezet védelmére, és betartották a legszigorúbb minőségbiztosítási előírásokat.

Farkas Sandor az önellátás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a koronavírus-járvány megmutatta az önellátás fontosságát, és kijelentette, a magyar agráriumban további lehetőségek vannak, és fejlesztések révén akár 20-25 millió embert tudna biztonságos élelmiszerrel ellátni. Szólt arról is, hogy az idei díjazottak több mint fele az agráriumhoz köthető.

Kiss Károlyné Ildikó, a pályázati rendszer alapítója elmondta, az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy mára széles körben elterjedt, megtestesíti és kifejezi Magyarország elismerését, elkötelezettségét az értékek és a tanúsított minőség iránt.

A díjazottak között többségben voltak a közép- és kisvállalkozások, a pályázatok színvonalát pedig mutatja, hogy többszöri megmérettetés után, az utolsó fordulóban a zsűri a pályázatok mindegyikét méltónak ítélte a tanúsító védjegy viselésére. Köztük a szentesi Délkertészt a Snack paradicsomfélék termékcsaládért, a szegedi Natural Immune Control System Zrt-t a Medium-term Product étrendkiegészítőért, valamint a Sole Mizót a MIZO sajt és tej termékcsaládért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában