Megváltozik a Rotary tanösvény neve

2020.09.26. 11:15

Házirend szabályozná a kutyásokat a tanösvényen

Megváltozik a Rotary tanösvény neve: az itt zajló eseményekkel a szervezet már nem tud azonosulni, így átnevezik Tisza-Maros sétánynak. Zajlik az egyeztetés arról is, hogy békében tudjanak megférni egymás mellett az itt szabadon futtatott kutyák és a kirándulók.

T. K.

Azoknak szólna a házirend, akik nem foglalkoznak azzal, hogy mit csinál a szabadon engedett kutyájuk,

Fotó: Török János

Kutyások körében hatalmas felzúdulást keltett Farkas András legutóbbi, lapunknak tett nyilatkozata, melyben arról beszélt: folyik az egyeztetés arról, hogy a Rotary tanösvényen ne lehessen szabadon futtatni a kutyákat. A félreértések elkerülése érdekében kifejtette: olyan rendszert szeretnének kialakítani, amely a kölcsönös együttélés jegyében a kutyások mellett az ott sétálók és kerékpározók igényeit is figyelembe veszi.

Azoknak szólna a házirend, akik nem foglalkoznak azzal, hogy mit csinál a szabadon engedett kutyájuk,

Az önkormányzattal való egyeztetésen a kutyások képviseletében részt vett Katanich Ivett is. Mint lapunknak elmondta, végleges döntés még nem született, de olyan megoldást szeretnének, ami mindenkinek jó. – Ez a terület kutyák szabad futtatására kijelölt rész. A félreértések abból adódtak, hogy nem figyelmeztettek táblák arra, hogy az itt sétálóknak erre kell számítaniuk. Bízunk benne, hogy olyan megoldás születik majd, ami mindenkinek jó lesz. A béke kulcsa, hogy mindenki figyeljen a másikra – fogalmazott Katanich Ivett.

A tanösvénnyel kapcsolatosan egyébként Farkas András tegnap bejelentette: megváltoztatják annak nevét, és ezentúl Tisza-Maros sétánynak hívják majd. Döntését úgy magyarázta, hogy a Rotary a barátságról, a megértésről, az együttműködésről szól, és nem politizál. – Sajnos ez a Rotary tanösvényközösség nem a megértésről szól, hanem érdekek mentén próbál előjogokat kiharcolni magának. A szegedi Rotary klubok és a szegedi Lions club is nagy értékű adományokkal támogatta az ide látogató szegediek kényelmét, az itt zajló eseményekkel és cselekményekkel azonban nem tudnak azonosulni – tette hozzá. A névtáblákat ezért hamarosan lecserélik, a Gergő liget neve azonban az előzetes tervekkel ellentétben megmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában