Kötelező lesz az emelt szintű a felsőoktatáshoz

2020.09.10. 14:15

Indulnak az egyetemi érettségi felkészítők

2020-tól már csak emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésekre. Az SZTE Junior Akadémia segít a diákoknak a szükséges pontok megszerzésében: 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamok indulnak októbertől egyetemi támogatással.

delmagyar.hu

Kiváló tanárokkal, magas színvonalon indítja őszi emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamait az SZTE Junior Akadémia. Az egyetemi egység nem titkolt célja, hogy ebben a tanévben is minél több diákot hozzásegítsen a sikeres felvételihez.

Jelentkezési határidő 2020. szeptember 25-e.

A 100 órás képzések online és tantermi formában is indulnak – amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, utóbbinál is online formában folytatódik majd az oktatás. A felkészítők matematika, magyar, történelem, angol, német, kémia, biológia, földrajz és informatika tárgyakból indulnak.

A felkészítő tanfolyam díja 50.000 forint tantárgyanként, de ezt az összeget ösztöndíjként visszakapja az a hallgató, akit a képzés elvégzését követő tanévben felvesznek a Szegedi Tudományegyetem valamely karára.

– Az SZTE Junior Akadémia elkötelezett amellett, hogy az anyagiak ne jelenthessenek akadályt a tanulásban, ezért többek között részletfizetési lehetőséget is biztosítunk, illetve szociális alapon tandíjkedvezmény is megpályázható – mondta el Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

A tanfolyamok 2020. október 5-én indulnak, a jelentkezési határidő szeptember 25-e.

– Nemrég tartottuk az előző tanfolyamok záróünnepségét, ahol nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallgatóktól. Többen jelezték, hogy a felkészítő nélkül nem sikerült volna a felvételijük. Ezek az eredmények még inkább motiválnak bennünket, célunk, hogy minél több hallgatót segítsünk a továbbtanulásban. Bár a vírus miatt tavasszal kényszerű okokból kellett átállnunk az online oktatásra, a tanáraink jól vették a kihívást, és így is élvezetes, tartalmas órákat tartottak, ezért ebben a tanévben online kurzusokat is hirdetünk. Így már az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek hozzánk hallgatók – foglalta össze a tapasztalatokat Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában