Szeged

2020.09.22. 14:01

Két szegedi is megkapta a Széchenyi Társaság Díját

Hagyományos koszorúzási ünnepséget és emlékülést tartott szeptember 21-én a Széchenyi Társaság a Magyar Tudományos Akadémián.

Szeged - 2019.11.21. A délvidéki vérengzésre emlékeztek, Kalmár Ferenc miniszteri biztos előadása a történészhallgatóknak a Márton Áron kollégiumban. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM) képen: Kalmár Ferenc miniszteri biztos

Fotó: Karnok Csaba

Hagyományos koszorúzási ünnepséget és emlékülést tartott Széchenyi István születésnapján, vagyis szeptember 21-én a Széchenyi Társaság a Magyar Tudományos Akadémián. Ebből az alkalomból minden évben átadják a Széchenyi Társaság Díját. Ezt idén Müller Cecília országos tiszti főorvos, a Császár Mónika és Balczó András sportoló házaspár, a Marosi Zsuzsa és Fábián Márton pedagógus házaspár vehette át, de két szegedi születésű személy, Papp Éva, az Országos Széchenyi Kör alelnöke és Kalmár Ferenc miniszteri biztos is részesült benne.

Papp Éva a kör alelnökeként és annak szegedi tagcsoportja vezetőjeként végzett csaknem négy évtizedes szolgálatát, a Széchenyi örökség ismertetése érdekében tett munkálkodását ismerték el hétfőn a díjjal. Papp Éva évtizedek óta a legnagyobb magyar emlékének ápolásáért, Széchenyi munkásságának és reformszellemének terjesztésén dolgozik.

Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa Magyarország szomszédságpolitikájáért, valamint az európai nemzeti kisebbségek jogainak javításáért folytatott, több évtizedes kiemelkedő munkásságáért kapott elismerést. Lapunknak elmondta, egyáltalán nem számított a díjra, de azt pontosan tudja, hogy Kőrösi Máriának, a társaság elnökségi tagjának köszönheti a felterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában