Hétmérföldes lépés ez beruházás

2020.09.23. 19:33

Letették az új iskola alapkövét Makón – Galéria

Szeptember 23-án az elmúlt tíz év legjelentősebb makói oktatási beruházásának, az Almási utcai tagiskola új épületének alapkövét tették le. A beruházás 2,4 milliárdba kerül, az eredménye pedig egy 16 tantermes korszerű épület lesz.

Szabó Imre

Letették az alapkövet – hamarosan jöhetnek a munkagépek.

Fotó: Szabó Imre

A beruházásról Farkas Éva Erzsébet polgármester – az iskola egykori diákjaként – úgy beszélt, mint ami ezt követően meghatározza majd a városrész arculatát. Felidézte az intézmény történetét kitérve arra, hogyan gyarapodott az épületegyüttes évről évre. Most pedig teljesen új iskola épül itt fel.

– Iskolát építeni az egyik legnemesebb dolog a 21. században. Ez a jövő építését is jelenti egyben – fogalmazott.

Lázár János országgyűlési képviselő többek között arról beszélt, hogy egyre több fiatal gondolja úgy, érdemes visszatérni vagy itthon maradni, hiszen egy kisváros a mostani járvány sújtotta időkben nagyobb biztonságot jelent. Ehhez azonban komoly munkahelyteremtő, egészségügyi és oktatási fejlesztésekre is szükség van – hangsúlyozta. Hozzátette, ez a beruházás egy nagy, hétmérföldes lépés ezen az úton.

A leendő iskola látványterve.
Fotó: Szabó Imre

Az új iskolaépület 16 tantermes és 430 férőhelyes lesz. Az építkezés 2,4 milliárd forintba kerül, ehhez az európai unió 1,4 milliárdot adott, a kormány pedig további 1 milliárdot. Hajnal Gabriella tankerület-vezető azt mondta, az új iskolában teljesen új struktúra és korszerű körülmények fogadják majd a diákokat és a pedagógusokat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy sok hasonló beruházás zajlik szerte az országban, de a tankerületben is.

Az alapkő urnájába a támogatási okiratot és a látványterveket helyezték el. A földbe Farkas Éva Erzsébet, Lázár János, illetve a tankerület képviseletében Hajnal Gabriella és Báthoryné Licska Anikó helyezte a hengert.

A munkaterületet már átadták a kivitelezőnek, az építkezés várhatóan 2022 áprilisáig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában