MÁV közlemény

2020.09.16. 12:07

Tíz regionális vasútvonalon visszaáll a menetrend

A MÁV és a GYSEV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is.

delmagyar.hu

2020.08.24. Az újrainduló MÁV KISS vonatok sajtótájékoztatója a Nyugati Pályaudvarnál. Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Fotó: Móricz-Sabján Simon (illusztráció)

Június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba. Az eredeti menetrendeket az utasforgalmat figyelembe véve, egyeztetések után visszaállítják az alábbi vonalakon:

A MÁV a Siófok–Tab, a Vámosgyörk–Gyöngyös, a Záhony–Mátészalka, a Nyíregyháza–Vásárosnamény, a Vésztő–Szeghalom–Gyoma, a Püspökladány–Szeghalom–Kötegyán, a Szentes–Hódmezővásárhely, a Lakitelek–Kiskunfélegyháza, az Orosháza–Szentes–Kiskunfélegyháza, a GYSEV pedig a Csorna–Hegyeshalom vonalakon, vonalszakaszokon térnek vissza a korábbi menetrendhez.

Augusztus elsejétől a Zalaegerszeg–Bajánsenye–Őrihodos (Hodoš), Nagyatád–Somogyszob, Gyékényes–Barcs–Szentlőrinc, Vác–Nagyoroszi–Balassagyarmat, Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Kál-Kápolna–Kisújszállás, Karcag–Tiszafüred, Debrecen–Tiszalök, Mezőtúr–Szarvas–Mezőhegyes, Kecskemét–Lakitelek–Szolnok vonalakon már az eredeti vasúti eljutást biztosító menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A részletes menetrendeket a MÁV (www.mavcsoport.hu) és a GYSEV (www.gysev.hu) honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

A társaság felhívja az utasok figyelmét, hogy a járatokon kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a szabályok betartását szigorúan ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában