A listán eddig bő nyolcvan helyszín szerepel

2020.10.29. 16:51

Indul a kátyúzás Makón – Galéria

Megkezdődött a kátyúk szokásos őszi javítása Makón. A munka addig tart, amíg az időjárás engedi és tavasszal folytatódik.

Szabó Imre

A munkák idejére az érintett helyszíneken fokozott figyelmet kérnek az autóvezetőktől.

Forrás: Makói Önkormányzat

Október 29-én a Hosszú utcában kezdődött meg az aszfaltozott úttest kátyúinak javítása Makón. A munkára a Borci Trans Kft. kapott megbízást az önkormányzattól, emberei munkagépekkel együtt láttak neki a feladatnak. Az elkövetkező hetekben az autósok sokfelé találkozhatnak majd velük, a beruházás ugyanis valamennyi, az önkormányzat kezelésében lévő útra kiterjed. A munkát egy előzetesen összeírt, de menet közben is bővíthető lista alapján addig csinálják, amíg az időjárás ezt megengedi. Mint megtudtuk, augusztus óta a lakosok és az érintett önkormányzati képviselők jelzései alapján mintegy nyolcvan javításra szoruló helyet írtak össze szerte a városban.

– A munkák elvégzéséhez a város a nehéz gazdasági helyzet ellenére nem szabott meg költségkeretet, annyit költenek rá, amennyit szükséges – mondta Mágori András városüzemelési tanácsnok. Azt is hozzátette, hogy megyei összevetésben a makói utak szerencsére viszonylag jó állapotúak, kevés a hiba. Ez annak köszönhető, hogy a szennyvízberuházást követően a teljes városi úthálózat új aszfaltréteget kapott. Vannak persze olyan fontosabb, nagy forgalmú utak is, amelyek állami fenntartásúak. Mágori tapasztalatai szerint a Magyar Közút Nzrt. odafigyel ezekre, a közelmúltban is végeztek komoly javításokat és bízik abban, hogy ez a jövőben is hasonlóképp lesz.

A munkák indulásakor tartott sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a tél lezárultával újabb felmérés lesz, és tavasszal folytatódik a kátyúzás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában