Mindenszentek ünnepe

2020.10.29. 13:32

Kavicsüzenettel búcsúznak Szegeden

Meghosszabbítják a temetők nyitvatartását és a gépjárműforgalmat is egyirányúsítják. Idén is lehet kavicsüzenettel búcsúzni szeretteinktől.

delmagyar.hu

20201026 Győr Temető takarítás, sokan halottak napja előtt teszik rendbe a sírokat, Nádorvárosi temető Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: Csapó Balázs/Illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalomra számítanak, emiatt október 30. és november 2. közötti időszakban a gépjármű forgalmat egyirányúsítják, a Fonógyári út felől lehet majd behajtani és a Bajai út felé lehet elhagyni a szegedi Belvárosi temetőt gépkocsival.

Idén is lesz ünnepélyes megemlékezés a Belvárosi köztemető„szóró” parcellájánál október 31-én 9:30-11:30 órakor „Kavicsüzenet” formájában emlékezzünk, búcsúzzunk együtt. Lehetőséget biztosítunk 4-6 cm széles kavicsokra rövid üzenet felírására és a vizes szóró parcella egy kijelölt helyén történő végleges elhelyezésére.

November 1-jén 15 órától a Szegedi Belvárosi köztemető virágokkal díszített ravatalozó udvarán pedig Ökumenikus imádságos megemlékezést tartanak, ahol a négy történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református, baptista) képviselői várják közös imára az emlékezőket. A Szegedi Kürt Kvartett kamaraegyüttes is közreműködik a megemlékezésen.

Az ünnepek idejére meghosszabbítják a temetők nyitvatartását: A Belvárosi, a Tápéi, a Kiskundorozsmai és a Gyálaréti temetőkertek november 06-ig reggel 7:00 és este 20:00 óra között tartanak nyitva.

A méltó és kegyelet teljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében – az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül – a temetőkertekben október 28. és november 2. között tilos a vállalkozásszerű munkavégzés.

A látogatók figyelmét felhívják arra is, hogy a temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a köztemetők ügyfélszolgálati irodájában lehet meghosszabbítani. Ügyintézőink 8:00-18:00 között állnak a hozzátartozók rendelkezésére – közölte a szegeditemetkezés.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában