hatékonyabb lesz a járőrözés

2020.10.29. 14:40

Környezetbarát járműveket kaptak a polgárőrök – Galéria

Tizenegy elektromos robogót és 4 kerékpárt kaptak megyénk polgárőrei a környezetbarát bűnmegelőzéshez. A járműveket 4 millió forintból szerezte be az Országos Polgárőr Szövetség.

K. A. R.

Robogókkal és kerékpárokkal védik a megye lakóit.

Fotó: Török János

Október 29-én a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség udvarán lévő polgárőri objektum előtt adták át ünnepélyesen a robogókat az algyői, a sándorfalvi, a szentmihályi, a domaszéki, székkutasi, a nagymágocsi, a mórahalmi, a kiskundorozsmai, a tápéi, a megyei és a Szeged belvárosában szolgáló szervezetnek. Kerékpárt a földeáki, a zákányszéki, a tiszaszigeti és a csongrádi polgárőrök kaptak.

Az eseményen Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese elmondta, a polgárőrség most az aranykorát éli, hiszen minden évben 1 milliárd forintnál is több támogatást kapnak a kormánytól, idén pedig további 100 millió forintot kaptak a Belügyminisztériumtól, valamint 101 millió forintot az Országos Rendőr-főkapitányságtól a hatékony védekezéshez és a járművek beszerzéséhez.

Kiemelte, a most átadott eszközökkel könnyebb és hatékonyabb lesz például a temetői járőrszolgálat mindenszentekkor, valamint a közelgő év végi ünnepek idején is jó szolgálatot tesznek majd a bűnmegelőzésben.

Papp Károly, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrkapitány-helyettese megjegyezte, mérföldkőhöz ért a polgárőrség, hiszen ez az első, hogy nem a rendőrségtől kaptak eszközöket, ráadásul nekik immár van környezetbarát járművük, a rendőrség még nem rendelkezik ilyennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában