Beszámítják a tanulmányokba

2020.10.30. 21:28

Már harmadéves önkéntes orvostanhallgatókat is várnak

delmagyar.hu

20200817 Szeged SZTE ÁOK Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézet laborjában PCR-tesztek értékelése. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük – írja közleményében az SZTE-ÁOK.

Szegeden eddig csupán a negyed-, ötöd- és hatodéves önkéntes orvostanhallgatókat várták a mintavételekhez, azonban most már harmadévesek is jelentkezhetnek. Aki vállalkozik a feladatra, rendelkeznie kell vezetői engedéllyel, azonban a szükséges gépjárművet az Országos Rendőr-főkapitányság adja majd.

A munkaidő heti váltásban – hétfőtől péntekig minden nap – napi 8 vagy 12 órás nappali szolgálatban történik. A feladat a helyszínen történő mintavételt jelenti, valamint a minta hűtőtáskában történő leadását és végül a használati eszközök és felszerelések fertőtlenítését.

Az orvosi kar azt ígéri, hogy az önkéntességet beszámítják a tanulmányokba, az OMSZ által leigazolt távollétet pedig az SZTE elfogadja.

A mintavétel-segítő tevékenység október 29-től indul. A jelentkezés részletes feltételeiről az egyetem honlapján olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában