Szeged

2020.10.13. 11:35

Várhatnak még a postára Klebelsbergtelepen

Az informatikai, a biztonsági és a villamossági rendszerek kiépítése miatt csúszik a posta nyitása Klebelsbergtelepen. Eredetileg a nyár végére tervezték a nyitást. Olvasónk arra panaszkodott, hogy továbbra sem tud csekket befizetni a 17-es postán.

Kiss Anna

Az Összefogás házába költözik a Klebelsberg - telepi könyvtár. A régi épület postaként üzemel majd.

Fotó: Kuklis István

Még július 30-án zárt be a klebelsbergtelepi posta Szegeden, a Váltó utcában, miután az ingatlan tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést. A Magyar Posta a bérleti szerződés felmondásáról értesítette a városi önkormányzatot, és egyeztetést kezdeményezett az ügyben. Így született meg az a megállapodás, miszerint a kisposta a Zentai utca 31/A-ba költözik, amelyben eddig a városrészi könyvtár működött. Erről június végén döntött a közgyűlés. A posta elhelyezéséhez azonban át kell alakítani az ingatlant.

A munkálatok meg is kezdődtek augusztusban, akkor azt ígérte a Magyar Posta, hogy a hónap végén ki is nyitnak az új helyszínen. Lapunk olvasója azonban arra panaszkodott, hogy továbbra sem tudja feladni a leveleket és befizetni a csekkeket, ugyanis nincs nyitva a hivatal, pedig már október közepét mutatja a naptár. Így még mindig a legközelebbi, a Szabadkai úti 19-es és az Indóház téri 2-es postán kell ügyeket intézniük a városrész lakóinak.

Az Összefogás házába költözik a Klebelsberg – telepi könyvtár. A régi épület postaként üzemel majd. Fotó: Kuklis István

Lapunk megkereste a Ma­gyar Postát annak kapcsán, hogy mi akadályozta meg a nyár végi nyitást, kérdésünkre pedig a szegedi önkormányzat azt a választ adta, hogy folyamatban van a 17-es posta Zentai utca 31/A szám alatti, korábban könyvtárépületként szolgáló ingatlanban történő elhelyezése. A kivitelezési munkálatok – festés, mázolás, burkolás – jelentős részét speciális, a Magyar Posta által igényelt informatikai, biztonsági, villamossági rendszerek kiépítése teszi ki, mely feladatokat a cég által javasolt alvállalkozók tudják elvégezni – részletezték.

Arról is érdeklődtünk, hogy várhatóan mikor nyit ki újra a 17-es posta Klebelsbergtelepen, azonban erre a kérdésre nem érkezett válasz. Korábban a Magyar Posta arról tájékoztatta lapunkat, hogy ez a hivatal a városban találhatók közül az egyik legkisebb forgalmú volt, mindössze két ügyfélpulttal működött. A legtöbb ügyfél csekket adott fel a kispostán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában