Zárt ajtók mögött tárgyalják az ügyet

2020.10.20. 12:53

Elmegyógyintézetben kezelték a nőt, aki élettársával megölte szüleit

Előre kitervelt gyilkosságot próbáltak tűzzel elfedni Hódmezővásárhelyen még 2018-ban. A bűncselekményt az elhunyt idős házaspár lánya és annak élettársa követte el. Ügyüket zárt ajtók mögött október 20-án kezdték tárgyalni a Szegedi Törvényszéken.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

A Délmagyarország írta meg elsőként, hogy nem a tűzben vesztette életét Hódmezővásárhelyen, a Gregus utcában egy idős pár még 2018 májusában. Valójában kettős emberölés történt.

A rendőrség munkatársai, a hajnali 4 óra 53 perces bejelentés után érkeztek a helyszínre. A körzeti megbízott két holttestet talált a házban olyan koponyasérülésekkel, amiket a tűz nem okozhatott. Rádi Norbert, aki akkor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese volt, elmondta, hogy egy jól hallhatóan ittas, ám nyugodt női hang jelentette be a tűzesetet, és közölte, hogy idős szülei is az égő házban vannak. De az utcán várakozott az elhunyt szülők lánya és annak élettársa is.

A férfi és mozgáskorlátozott felesége lakott a családi házban lányukkal. Rossz szemmel nézték lánya élettársát, aki már többször ült börtönben. Legutóbbi szabadulása után a szülők nemtetszése ellenére költözött be a ház melléképületébe a lányukhoz. A folyamatos veszekedések után nő és a férfi úgy döntött, hogy megölik az időseket. Bementek a főépületbe, a lány az édesapját az konyhában tartotta, míg az élettársa hátulról egy baltával megtámadta az idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe, majd a hálószobában ugyanazzal az eszközzel a mozgásképtelen asszonyt is megölték. Az volt a tervük, hogy felgyújtják a házat, hogy mindenki azt higgye, a tűzben vesztek a szülők.

Ezt meg is tették, majd elmentek otthonról, és a városban kocsmákban töltötték az éjszakát. Hajnalban amikor hazaértek látták, hogy nem sikerült a tervük, nem égett a főépület. Amikor kinyitották az ingatlan ajtaját, akkor csaptak fel a lángok.

A rendőrök egy nap alatt rájöttek, hogy mi történt, a férfi pedig beismerte a gyilkosságokat. Ő akár tényleges életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Információink szerint azért nem nyilvánosan tárgyalják az ügyüket, mert a nőt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában