Több ezer aktív fertőzött van a megyében

2020.11.24. 18:15

A piacokon nincs időkorlát, Szentesen fertőtlenítik az önkormányzati hivatalt

Jelenleg majdnem 4 ezer 500 aktív koronavírussal fertőzött beteg van Csongrád-Csanád megyében az országos tisztifőorvos szerint.

Munkatársunktól

Sándorfalva Óvónőket vizsgálnak Covid 19 korona gyorsteszt Fiotó: Török János

Fotó: Török János

A középmezőnyben van Csongrád-Csanád megye az aktív koronavírus-fertőzöttek számát tekintve. Müller Cecília országos tisztifőorvos november 24-i sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a megyében jelenleg 4 ezer 495 aktív fertőzött van. Az pedig már a hivatalos koronavírus információkat közlő internetes oldaltól derül ki, hogy a járvány kitörése óta eddig 7 ezer 471 ember kapta el a betegséget a megyében.

Közben, ahogy máshol, Csongrád-Csanád megyében is megkezdődött a kormány által finanszírozott teszteléssorozat többek között az óvodákban és a bölcsődékben.

Iskolákban is ott a koronavírus

Úgy tudjuk, hogy a Szegedi Tankerületi Központ alá tartozó több iskolában is megjelent a fertőzés, ezért osztályok kerültek karanténba. Kerestük az ügyben a tankerületi központot, ha válaszolnak kérdéseinkre, természetesen a szokásos napi információk mellett azt is közöljük majd.

Jó hír viszont, hogy mától újra mehetnek bölcsődébe a földeáki gyerekek

– ezt a település közölte honlapján. Felhívták a figyelmet, hogy az intézménybe csak teljesen egészséges gyerekeket lehet vinni, és a szülőknek kötelező a testhőmérés, a kézfertőtlenítés és a maszkviselés is.

100 bölcsődében, 397 óvodában és iskolában mintegy 8 ezer dolgozót tesztelnek megyénkben.
Fotó: Török János

Fertőtlenítenek Szentesen

Kiss Csaba, Szentes alpolgármestere azt közölte lapunkkal, hogy elkezdték az önkormányzati hivatal épületének fertőtlenítését, melegködös eljárással csíramentesítik az épületet. A koronavírus-teszteléssel kapcsolatban kérték a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalását. Aszerint az önkormányzatnak nincs további teendője az általános maszkviselésen és az ajtófélfák, kilincsek folyamatos fertőtlenítésén kívül.

A kontaktkutatást a kormányhivatal végzi. Aki a dolgozók közül tüneteket produkál, nem jól érzi magát, az a háziorvosát keresse, az írja ki tesztelésre, amennyiben szükséges.

A tünetmentes, egészséges dolgozók tesztelése nem szükséges.

Több település is közölte, hogy a kormány által bevezetett védett idősáv kijelölése nem érinti a piacokat, így azokon bárki bármikor vásárolhat.

Működik a hivatal

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban minden a megszokott módon folyik, szeptembertől összesen 11 dolgozónak volt pozitív teszteredménye, eltérő időszakokban. Az önkormányzat kötelezően bezárt vagy csökkentett üzemmódban működő intézményei közül a múzeumban mindenki belső feladatot lát el, a könyvtár az első hullámban kidolgozott rend szerint működik, a sportlétesítményeket csak sportolók használhatják, a strandot egyébként éppen a magyar úszóválogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában