Megszüntetik a gyülekezési pontokat

2020.11.25. 19:01

Sándorfalván lezárják a játszótereket

Fotó: Török János

Sándorfalván úgy döntöttek, hogy az önkormányzat megszünteti a gyülekezési pontokat. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester azt írta a település honlapján, hogy leszerelik az összes önkormányzati tulajdonú padot, és lezárják a játszótereket.

A Szegedi Tudományegyetem a Járványügyi Ellátó Központ Kálvária sugárúti épületéből ideiglenesen több klinikai egységet másik telephelyre költöztetett. Lengyel Csaba, az egyetem Coronavírus Ügyi Operatív Bizottságának elnöke azt mondta, hogy

a régi I. sz. Belgyógyászati Klinika Korányi fasori épületében egy nagykapacitású Covid-ellátó centrumot alakítottak ki.

A tavaszi járványhelyzet idején pedig a Kálvária sugárúton kialakított Járványügyi Ellátó Központot is tovább fejlesztették.

A szegedi Fidesz–KDNP frakció pedig egy javaslatcsomagot dolgozott ki a járványhelyzet enyhítésére. Egyebek mellett azt kérik, hogy az IKV Zrt. vegye komolyan a társasházak takarítását, és gyakran fertőtlenítsenek. Ezen kívül javasolják, hogy az önkormányzat szerezzen be minél több egészségügyi maszkot, és azokat ossza ki az időseknek, és szociálisan rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában