16 évvel ezelőtt ölte meg anyát és lányát

2020.12.04. 10:28

Bíróság előtt a makói kettős gyilkosság elkövetője

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 16 évvel ezelőtt egy édesanya és lánya életét oltotta ki Makón.

delmagyar.hu

Szeged – 2020.02.20. Letartóztatta a Szegedi Járásbíróság a makói kettős gyilkossággal gyanúsított férfit. A 2004-ben történt eset áldozata a Tóth-Kása család volt. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

A férfi 2004. november 16-án, reggel, a szomszédos ingatlan téglakerítésén keresztül bemászott az idős sértett makói házának udvarába. A vádlott vascsővel többször megütötte a sértettet, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit szintén többször megütött a vascsővel. A férfi ezt követően a sértetteket megölte.

A férfi a házban evett és ivott, értéktárgyak után kutatott, de nem találta meg az eldugott pénzt. A férfi ugyanazon az útvonalon, ahogyan a házba jutott, távozott.

A nyomozás során korábban gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, vele szemben az eljárást 2006 márciusában, bizonyíték hiányában, megszüntették. Később újabb adatok merültek fel, emiatt a nyomozást folytatták és ekkor került a nyomozó hatóság látókörébe az elkövető, akit a főügyészség több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádol.

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában