Mestereket és középvezetőket képeznek Vásárhelyen

2020.12.03. 20:28

Mestereket és középvezetőket képeznek Vásárhelyen HSZC

Tágas, világos és modern épületben oktatnak a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskolában, ahol három, illetve ötéves képzésekre várják a nyolcadikból hamarosan ballagó diákokat a következő tanévben.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Ahogy azt Oláh Attila igazgató a csütörtök délutáni online nyílt nap előtt kérdésünkre elmondta: a technikumban a legtöbben a turizmus-vendéglátás ágazat iránt érdeklődtek, míg a szakképző iskolában idén a szakács képzésre jelentkeztek a legtöbben. A kereskedelem ágazatban a kereskedő és webáruházi technikus, illetve a kereskedelmi értékesítő szakmák népszerűek. Az online tanrendben is megtartott gyakorlati oktatás a technikumban és a szakképzőben is hangsúlyos; az alapvizsgáig az iskolában szervezik, később külső képzőhelyekre irányítják tanulóikat.

Az online nyílt napon elhangzó kérdésekre reagálva az angol és német, egyes szakokon emelt szintű oktatásról beszéltek. A heti négy, majd vizsgához közeledve öt szakmai, valamint hagyományos idegen nyelvi órákat említve. Hangsúlyozták, hogy a Corvinban mesterembereket és majdani középvezetőket képeznek attól függően, hogy hallgatójuk a három éves képzést, vagy a technikumot választja-e. Szóba került az iskolai egészségügyi előírás, a szükséges orvosi alkalmassági vizsgálat. Ahogy elhangzott: adott szakoknál eltérhetnek az esetleges kizáró okok, mint például tartós mozgásszervi problémák, de mindig egy előzetes beszélgetéssel, szakértői bevonással segítik a tájékozódást. Így mindenképp a jelentkezésre biztatják a tanulókat.

Képalá: Turizmus-vendéglátás ágazattal, népszerű kereskedelmi szakmákkal, három és ötéves képzésekkel várja egyebek mellett leendő hallgatóit a vásárhelyi Corvin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában