Három óvodában vannak karanténba helyezett csoportok

2020.12.06. 19:20

Sok a beteg Csongrádon – az óvodai dolgozók 30 százaléka fertőzött

A fogyatékossággal élő utas akkor is vehet jegyet az autóbuszon, ha olyan állomáson száll fel, ahol a többi utasnak előre kell megváltania azt. Csongrádon is egyre több intézményt érint a koronavírus járvány, több óvodai csoport is karanténban van. Közben folytatták az oktatási intézmények fertőtlenítését a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái.

Munkatársunktól

A katonák újra akcióba léptek, és fertőtlenítettek.

Forrás: Honvédelem.hu

Csongrádon is egyre több intézményt érint a koronavírus-járvány. A Csongrád Városi Helyi Operatív Törzs helyi szigorításokat jelenleg nem tervez, az új kormányzati intézkedésekhez igazodnak majd – jelentette be a polgármester.

Bedő Tamás elmondta azt is, hogy 3 óvodában vannak karanténba helyezett csoportok.

A Bercsényi utcai Kincskereső óvoda Gézengúz csoportjában, a Templom utcai Delfin óvoda Napocska csoportjában, illetve a Bökényi Napraforgó óvoda 3 csoportjában rendeltek el rendkívüli szünetet.

Kritikus a helyzet

Az óvodai dolgozók 30 százaléka lehet most fertőzött. A polgármester szerint egyre több a beteg a településen, a Templom utcai bölcsőde viszont rövidesen kinyithat, bár ott volt olyan dolgozó, akinek súlyosak voltak a tünetei. Több csongrádi iskolában is vannak korlátozások.

A koronavírus a feladatellátásban is megjelent, ezért előfordulhat, hogy a városban késhet például az önkormányzati ügyek intézése.

Bedő Tamás azt is elmondta, hogy a héten folytatják a városi intézmények dolgozóinak a tesztelését.

A fogyatékossággal élő utas akkor is vehet jegyet az autóbuszon, ha olyan állomáson száll fel, ahol a többi utasnak előre kell megváltania azt – írta közösségi oldalán a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének elnöke. Ballai Anna Máriának a Volánbusz küldött hivatalos választ, miután megkereste őket a problémával. Annak aki kéri, kinyomtatják a levelet, hogy magával tudja vinni, ha utazik.

A katonák újra akcióba léptek, és fertőtlenítettek.
Fotó: Honvédelem.hu

Akcióban a katonák

Közben folytatták az oktatási intézmények fertőtlenítését a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái. A feladatra kijelölt és felkészített szentesi katonák pénteken a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda két intézményének, valamint a Szatymazi Óvoda tagintézményének mindenre kiterjedő alapos fertőtlenítését végezték el – írta a Magyar Honvédség.

Ugyanezek a szentesi katonák fertőtlenítették korábban a szegedi Karolina Óvoda, Általános Is­ko­­la, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban. A hétezer négyzetméteres alsóvárosi épület mindegyik helyiségét lefertőtlenítették. Janó László törzsőrmester, a fertőtlenítő raj parancsnoka akkor a Délmagyarországnak elmondta, hogy egy alkoholbázisú fertőtlenítővel fújták le az oktatási intézmény összes helyiségét, ami elpusztítja a koronavírust, és egy ideig további védelmet is biztosít.

Sok az új fertőzött

A teljes munka akkor körülbelül hat órán keresztül tartott.

A katonák egyébként azokban az iskolákban dolgoznak, amelyekben már felbukkant a koronavírus.

Az Operatív Törzs hivatalos adatai szerint pedig december 6-ra már 10 ezer 735 emberről lehetett tudni a megyében, hogy biztosan elkapta a koronavírust. Egy nap alatt 273 új beteget regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában