Módosulnak a járatok

2020.12.23. 17:02

Ünnepi közlekedés

A karácsonyi és az év végi ünnepkörhöz igazodik a vonatok és buszok közlekedése is.

delmagyar.hu

20201210 Szeged A fogyatékossággal élők ezután is vehetnek buszjegyet a sofőrtől. Képen: A Mars téri buszpályaudvar helyközi járata. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba (illusztráció)

A vonatok december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi vonatmenetrend lesz érvényes.

Módosul a Volánbuszok közlekedése is az ünnepi időszakban. Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én, szenteste napján a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. December 25-én és 26-án, karácsonykor a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban.

Szegeden a MÁV-on, a vasúti közlekedésen és a Volánbuszon kívül a helybelieknek a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) információira is figyelniük kell. A mai napon karácsonyi menetrend lesz érvényben 16 óra körüli leállással, majd K jelzésű villamosok, trolik közlekedtetésével.

December 25-én, 26-án és 27-én az év végi úgynevezett pandémiás menetrend ünnepnapi, azt követően hétfőtől szerdáig a munkanapi verziója lesz érvényben, míg december 31-én a szilveszteri menetrend szerint közlekednek a járművek, ami 18 óra körüli leállást, illetve egyes vonalakon járatkiterjesztést jelent. 2021 első napján újévi menetrend lesz, reggel 8 óra előtt járatritkítással, majd január 2-tól 4-ig az év végi pandémiás menetrend lép újra életbe. Az egyes járatokról a társaság honlapján, a www.szkt.hu oldalon olvasható bővebb információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában