Háromból egy kútfúrással végeztek

2021.01.26. 17:51

A Gáz utcában már elbontották a tornyot

Másfél-két hónap türelmet kért a kivitelező október elején az Északi városrészben élőktől, akkor kezdődött meg az ottani termálrendszer kiépítése.

T. K.

20210125 Szeged véget ért a termálkút fúrás a Gáz utcában fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A három kútból kettőt kezdtek el fúrni, mostanáig azonban csak a Gáz utcai van készen, azt a tornyot szállították át a Csongrádi sugárút végébe, a töltés­oldalba, ahol ezután kezdődik majd el a munka. A Sárosi utcában, a Kossuth Zsuzsa iskola udvarán álló fúróberendezést pedig még hallgathatják egy ideig a környékbeliek.

Már elszállították a fúrótornyot a Gáz utcából. Fotó: Kuklis István

– Ott hátravan még egy-két hétnyi munka, jelenleg ütemezett karbantartásra várunk. Ha azzal végeznek a szakemberek, utána tudjuk folytatni. Külföldről érkeznek a szükséges alkatrészek, ez pedig a vírushelyzet miatt most nehézkesen halad

– mondta Busa-Fekete Bertalan, a kivitelező Hansa-Kontakt Inv. Kft. fúrási üzletágvezetője. Hozzátette: a vártnál hosszabb kivitelezés annak is tulajdonítható, hogy karácsonykor teljesen leálltak a munkálatokkal, hogy az ünnep idején ne zavarják a lakókat.

A várhatóan tavaszra elkészülő beruházással négy fűtési kört tudnak a városban zöld­energiára kapcsolni. Októbertől így Odessza, Rókus, Felsőváros és az Északi városrész fűtését már a termálkutak biztosítják majd, és a tervek szerint a használati melegvíz-­ellátás biztosítására is tartanak majd ősszel próbaüzemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában